Festivali “Anibar” dhe Kinema “Jusuf Gërvalla” mbështesin të rinjtë e të gjitha komuniteve

Drejtori i “Anibarit” si dhe njëherit menaxher i Kinema “Jusuf Gërvalla”, Vullnet Sanaja ishte sot (29.01.20), mysafir në emisionin “Machiato Lounge”, te moderatorja, Trëndelina Duli, për të biseduar rreth Festivalit “Anibar” si dhe për të treguar për projektet e shumta që realizohen në Kinema ‘Jusuf Gërvalla”, në Pejë. Vullneti filloi emisionin me Festivalin “Anibar”, ku…

Teatri ‘ODA’ sjell monodramën ‘Nitë’

Monodrama ‘Nitë’ inspiruar nga vepra e shkrimtarit Josip Rela, do të jetësohet në skenë nga aktorja Shqipe Gashi, me 30 janar nga ora 20:00 në teatrin ‘Oda’, në Prishtinë. Për Radio KFOR-in aktorja e cila ka shkruar dhe paraqitet si aktore në monodramë Shqipe Gashi, tregoi për tematikën që trajton kjo shfaqje: “Shfaqja ‘Nitë’ është një…

BoneVet organizon javën e dizajnit grafik

Organizata jo-qeveritare ‘BoneVet’ ka vazhduar aktivitetet që përfshijnë zhvillimin kreativ dhe artistik të fëmijëve në Kosovë. Nesër (29.01) organizata ka organizuar një punëtori që ka të bëjë me dizajnin grafik që do të mbahet në ‘Galerinë Kombëtare të Kosovës’ nga ora 14:00. Mentorja në organizatën BoneVet, Eglantina Avdiu, tregoi për Radio KFOR-in rreth këtij aktiviteti…

Këtë fundjavë fillon ‘Global Game Jam’

‘Global Game Jam’ është ngjarja më e madhe në botë e krijimit të lojërave dhe këtë vit po zhvillohet për herë të dytë nga Girls Coding Kosova dhe komuniteti i Kosovo Game Developers në Kosovë. Ngjarja ma e madhe në botë në krijimin e lojërave kompjuterike do të mbahet në ambientet e Kolegjit AAB, nga…

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Privatësisë

Globalisht sot (28.01.20) shënohet ‘Dita ndërkombëtare e Privatësisë’, një datë për të ngritur vetëdije për rëndësinë e privatësisë dhe mbrojtjen e informacioneve personale. Çdo 28 Janar, komuniteti botëror fokusohet në organizimin e aktiviteteve dhe fushatave, për të diskutuar rreth rëndësisë së mbrojtjes së të dhënave personale në internet, veçanërisht në rrjetet sociale. ‘Këshilli i Evropës’…

Lansohet kuiz i diturisë për fëmijë, ofrohet bursë për kurse të animacionit dhe robotikës

“Universum Digital Academy” ka lansuar kuizin online për të gjithë fëmijët që dëshirojnë të testojnë njohuritë e tyre në teknologji si dhe të hyjnë në garë për përfitim të bursave deri në 50%, për pjesëmarrje në kurset e animacionit dhe robotikës. “Universum Digital Academy” ofron kurse 1 vjeçare të programimit, animacionit dhe robotikës për fëmijë…