Efekti i ngjyrave në jetën tonë

Ngjyrat dhe emocionet kanë lidhje të forta mes vete. Secila ngjyrë mund të krijojë emocione dhe ndjenja të ndryshme. Ato na bëjnë të ndihemi të lumtur apo të mërzitur, të uritur apo të relaksuar. Ngjyrat të cilat dominojnë veshjen tonë, tregojnë shumë për ne, për gjendjen tonë shpirtërore dhe mënyrën se si ndihemi. Radio KFOR-i…

Pandemia CoViD-19 dhe festa e ditëlindjes në distancë

Ditëlindja është një festë e veçantë për të gjithë ne. Pavarësisht nëse është një festë e mbushur me tullumbace apo një darkë me miqtë, ditëlindjet na kujtojnë festën për jetën të rrethuar nga më të dashurit tanë. Mirëpo, pandemia e shkaktuar nga CoViD-19, bëri që gjithandej botës kremtimi i ditëlindjes të kthehej në një ‘festë…

Majtakët sot shënojnë ditën e tyre

Të gjithë i kemi veçoritë dhe cilësitë tona që na dallojnë nga njëri tjetri, qoftë për sa i përket zakoneve apo edhe karakteristikave të tjera, prandaj është evident fakti që secili njeri shquhet për diçka të veçantë që posedon. Të veçantë, padyshim që janë edhe njerëzit që shkruajnë apo bëjnë veprime të tjera me dorën…

Fillojnë aktivitetet për edicionin e 10-të të festivalit të artit në Mitrovicë ‘Green Fest’

Nën sloganin “The past. The present. The Change”, festivali ‘Green Fest’ sivjet trajton pabarazinë në nivele të ndryshme. Në këtë vit jubilar, përpos ndryshimit në koncept, festivali ka ndryshuar paraqitjen vizuale dhe formën e organizimit dhe transmetimit të programit. Për herë të parë, si rezultat i gjendjes pandemike, gjithçka do të zhvillohet online dhe në…

Ushtrimet fizike esenciale për një jetë të shëndetshme

Aktiviteti fizik dhe sporti ofrojnë përfitime afatgjata shëndetësore për të gjithë. Për të qenë të shëndetshëm duhet të jemi aktivë çdo ditë në sa më shumë mënyra. Aktiviteti fizik i rregullt dhe sporti nuk është thjesht i rëndësishëm për shëndetin tonë fizik, por gjithashtu edhe për shëndetin mendor. Të njëjtin mendim ka edhe instruktorja e…

Gazetarët përballë pandemisë ‘CoViD – 19’

Në përballje me pandeminë ‘CoViD – 19’ edhe gazetarët, bashkë me stafin mjekësor, ishin në vijën e parë të fronit, duke informuar qytetarët për gjithçka rreth këtij virusi të panjohur. Kudo që shpërthente një vatër infeksioni, gazetarët ishin në mesin e akterëve të parë që vraponin atje për të sjellur informacionet më të fundit për…