Komuna e Prishtinës organizon kinema të hapur

Drejtoria e Kulturës në Komunën e Prishtinës do të sjell një ngjarje krejtësisht ndryshe këtë vikend, me qëllim të relaksimit të njerëzve edhe në kohë pandemie. Bëhet fjalë për një ‘Open Air Cinema’, që do të shfaq filmin “Pulp Fiction”, me datën 17.04.2021, në ora 19:30, ndërsa filmi është i lejuar vetëm për moshat mbi…

Shënohet sot ‘Dita Botërore e Zërit’

Akademia Amerikane e Otorinolaringologjisë (ORL), Kirurgjia e Kokës dhe Qafës, në vitin 2002, krijoi ‘Ditën Botërore të Zërit’. Që nga ky vit, çdo 16 prill, profesionistët e ORL-së dhe të shëndetit të zërit, në të gjithë botën, bashkohen për të shënuar rëndësinë e “Ditës Botërore të Zërit”. “Shënimi i kësaj dite, është shumë i rëndësishëm”,…

Kosova hyn në sezonin e pickimit të rriqrave

Koha kur sëmundja e etheve hemorragjike ‘Crime Congo’, që vjen nga pickimi i rriqrave, në Kosovë shfaqet kryesisht nga muaji prill, deri në muajin shtator. Malisheva, është një nga komunat me personat më të prekur nga pickimi i rriqrave gjatë muajve të lartpërmendur dhe për të mësuar se si qëndron situata me menaxhimin e kësaj…

E qeshura është ilaçi më i mirë

Buzëqeshja të shton jetën, ju bën të lumtur juve dhe njerëzit përreth. Kjo ditë, 14 prilli, është e njohur edhe si ‘Dita Botërore e Buzëqeshjes’. Për këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar z. Miran Ramadani, i cili njihet për aftësitë e tij humoristike dhe në faqen e tij në Instagram numëron mbi 100 mijë persona,…