Me moton ‘A t’ka pëlqy izolimi?’, shënohet ‘Dita Botërore e Autizmit’

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në Botë, rreth 1% e popullsisë së botës, ka çrregullime të spektrit të autizmit. Sot, me 2 prill, e gjithë bota bëhet bashkë për të ngritur vetëdijesimin dhe ndërgjegjësimin për autizmin, për të inkurajuar shoqëritë që të krijojnë kushte dhe hapësira për njerëzit me çrregullime të spektrit…

KFOR-i ndihmoi Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Dragash

Sot (01.04.21), Ekipi Italian CIMIC (Bashkëpunimi Civil-Ushtarak KFOR) dhuroi 10 gjeneratorë oksigjeni në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) “Adem Berisha” në Dragash, një donacion shumë i nevojshëm, sidomos tani kur numri i njerëzve të infektuar me CoViD-19, është duke u rritur. Gjatë dorëzimit të këtij donacioni, kreu i CIMIC-ut italian, togeri Adriano Ricco, për…

Ndikimi i prindërve në zhvillimin dhe sjelljen e fëmijëve

Përveç se shërbejnë si model që gjithmonë ndiqet nga fëmijët, prindërit luajnë rol vendimtar në zhvillimin dhe edukimin e tyre, ku përfshihen sjelljet, reagimet, qëndrimet e tyre në raport me vetën dhe të tjerët. Këtë e pohon për Radio KFOR-in edhe drejtoresha dhe themeluesja e Organizatës Joqeveritare ‘Total Family Coaching’, znj. Adelina Toplica Badivuku, e…

Mos bini pre e shakave sot, me 1 Prill

Sot është 1 prilli, që ndryshe njihet edhe si ‘Dita e Gënjeshtrave`. Shakatë e 1 prillit, mirëpriten më së shumti nga fëmijët, por edhe të moshuarit nuk është se nuk e pëlqejnë këtë ditë E për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i pyeti disa dëgjues ‘Se a janë mashtruar ndonjëherë nga dikush për 1 Prill?’:…

Sportet e preferuara nga fëmijët

Aktiviteti fizik është thelbësor për fëmijët. Jo vetëm që është një nga mënyrat më të mira për të luftuar mbipeshën, por marrja e një ose më shumë orëve të aktivitetit fizik në ditë, siç rekomandohet nga organizatat të ndryshme shëndetësore, mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit, gjatë gjithë jetës. Për fat të mirë, shumica…

KFOR-i ndihmoi me 20 karroca edhe personat me nevoja të veçanta në Podujevë

Pas shumë aktiviteteve të suksesshme e të njëpasnjëshme që po zhvillon Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, sot (31.03.2021) edhe 20 karroca ju dhuruan Shoqatës ‘HANDIKOS’, me seli në Podujevë, shoqatë kjo e cila përfaqëson dhe mbështet personat me aftësi të kufizuara, përmes avokimit dhe lobimit. Në këtë ceremoni të dorëzim-pranimit të karrocave nga KFOR-i, i…

Edona Haxholli, një shembull se si arrihet suksesi

Në një ambient të shëndetshëm, të gjithë njerëzit janë të barabartë, me mundësi të njëjta dhe të drejtën për të ndjekur ëndrrat e tyre. Një shembull shumë i mirë sesi duhet punuar për të realizuar ëndrrat tonë është edhe autorja e librit Alkoolistët Anonim, Edona Haxholli, e cila për Radio KFOR-in tregon edhe sfidat me…