Main News

Lumenjtë, thesar i çmuar i planetit tonë

Duke parë nevojën e madhe të ndërgjegjësimit për kujdesin më të mirë të burimeve tona ujore, në vitin 2005, Kombet e Bashkuara vendosën që në të dielën e katërt të muajit shtator, të shënojnë “Ditën Botërore të Lumenjve”. Kjo është një ngjarje e përvitshme që i dedikohet eksplorimit, kujdesit dhe ndërgjegjësimit të rëndësisë së lumenjve…

Të rejat javore në teknologji…

Përmbledhjen e të rejave nga fusha e teknologjisë, këtë javë e fillojmë me implantet e trurit tek njerëzit Neuralink, që pritet të nisë testet e para. Miliarderi amerikan Elon Musk, ka filluar të rekrutojë njerëz për provën e parë për të nisur vendosjen e çipave në trurin e njeriut. Sipas kompanisë, qëllimi i këtij eksperimenti…

Rëndësia e gjuhës së shenjave

Sipas Federatës Botërore të të Shurdhërve, në mbarë botën rreth 72 milionë njerëz i përkasin këtij komuniteti, ndërsa 80 për qind e tyre jetojnë në vendet e zhvilluara. Kolektivisht, ata përdorin më shumë se 300 gjuhë të ndryshme të shenjave. Data e sotme, 23 shtator, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës së Shenjave’, si një mundësi…

Erdhi vjeshta!

Pas një vere të nxehtë, nga sot ditët e netët nisin të freskohen, të cilat na përgatisin për stinën e vjeshtës, e cila nis nesër (23 shtator) dhe zgjatë 89 ditë, deri në 3 minuta pas mesnatës së 22 dhjetorit, kur edhe fillon stina e dimrit. Vjeshta fillon në momentin kur Dielli, në rrugëtimin e…

Këngët premierë në Radio KFOR

E premtja në Radio KFOR vjen me shumë këngë të reja dhe sot, redaktorët e muzikës janë kujdesur që këto premiera botërore ti sjellim edhe tek ju. Këtu mund të njiheni me këngët premierë, të publikuara nga artistë të shumtë dhe të zhanreve të ndryshme, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: 070 Shake…

Mbyllet sot përkohësisht rruga kryesore në Prishtinë

‘Dita Botërore pa Makina’, ka për synim sensibilizimin e njerëzve që të paktën për një ditë gjatë vitit, ti shmangemi makinave, të cilat lirojnë lëndë të dëmshme për organizmin tonë. Kjo ditë botërore, do të shënohet edhe në kryeqytetin tonë, mirëpo do të organizohet edhe në 2000 qytete të tjera të botës. Dita pa makina,…