Shënohet sot ‘Dita Botërore e Hidraulikës’

Që nga viti 2010, data e sotme (11 mars), është caktuar në kalendar si ‘Dita Botërore e Hidraulikës’, për të njohur rolin e rëndësishëm që luan hidrauliku në shëndetin dhe komoditetin shoqëror. Kjo datë nuk kalon pa organizime, seminare dhe aktivitete në të gjithë botën, ku shkëmbehen njohuri, mësime, krijohen lidhje për të gjetur mundësi…

Mundësi trajnimi në programet e universiteteve Suedeze

Swedish Alumni Network Kosovo (SANK) në bashkëpunim me Ambasadën Suedeze në Kosovë, do të organizoj sot (10.03.21), në platformën Zoom, një sesionin informues, duke filluar nga ora 18:00, dedikuar punëtorëve të sektorit publik. Programi ka për qëllim ndërtimin e rrjeteve të reja dhe ndarjen e përvojës, për të rritur transparencën, efiçiencën dhe qëndrueshmërinë në sektorin…

Multietniciteti, një pasuri tjetër e Kosovës

Kosova njihet si një vend shumetnik, me një shoqëri të hapur që përqafon diversitetin e saj etnik dhe kulturor, ku organizata të shumta dhe individë punojnë në largimin e paragjykimeve dhe stereotipave midis etnive të ndryshme, që jetojnë aty. Për të kuptuar se si duhet të veprojmë që të kemi një të ardhme edhe më…

Radio K4, aplikacioni juaj i preferuar

Radio KFOR-i po vazhdon të jetë afër jush me muzikë të mirë dhe me informacionet më të reja, ku përveç transmetimit 24/7 përmes valëve tona, me mbulueshmëri në tërë Kosovën, tingujt e Radio KFOR-it, lajmet e fundit dhe Top Listat e këngëve më të dëgjuara, ju mund ti shijoni edhe përmes aplikacionit Radio K4. Dëgjuesit…

Përmes donacioneve të ndryshme, KFOR-i po vazhdon të mbështes popullatën vendase

Që nga shpërthimi i pandemisë në Kosovë, trupat paqeruajtëse të KFOR-it, përveç ruajtjes së sigurisë, ata edhe përmes donacioneve të ndryshme po vazhdojnë të mbështesin popullatën vendase, institucionet shëndetësore, arsimore dhe jo vetëm. Donacioni i fundit i realizuar nga KFOR-i ishte më 1 mars, ku CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak i KFOR-it), në bashkëpunim me LMT-të që…

Efektet anësore të dezinfektuesve të duarve

Në situatën, në të cilën po kalojmë tash e gati 1 vit, përveç maskave mbrojtëse kundër virusit edhe dezinifektantët e duarve, na janë bërë pjesë e pandashme e përditshmërive tona, duke u munduar që ta mbajmë në nivel higjienën tonë personale. Porse, a janë të dëmshme për shëndetin dhe a ekzistojnë rreziqe në përdorimin e…

Festivali ‘MetroSound’ po vazhdon të mbahet online

Teatri Metropol po vazhdon me edicionin e tretë të Festivalit “MetroSound 3”. Sikurse çdo aktivitet artistik i mbajtur kohëve të fundit, për shkak të pandemisë edhe ky aktivitet po zhvillohet online. Programi muzikor i “MetroSounds 3”, ka për qëllim të prezantojë dhe promovojë kulturën alternative shqiptare nëpërmjet performancave shumë të veçanta, nga artistë të rinj…