Këtë fundjavë fillon ‘Global Game Jam’

‘Global Game Jam’ është ngjarja më e madhe në botë e krijimit të lojërave dhe këtë vit po zhvillohet për herë të dytë nga Girls Coding Kosova dhe komuniteti i Kosovo Game Developers në Kosovë. Ngjarja ma e madhe në botë në krijimin e lojërave kompjuterike do të mbahet në ambientet e Kolegjit AAB, nga…

Sot shënohet Dita Ndërkombëtare e Privatësisë

Globalisht sot (28.01.20) shënohet ‘Dita ndërkombëtare e Privatësisë’, një datë për të ngritur vetëdije për rëndësinë e privatësisë dhe mbrojtjen e informacioneve personale. Çdo 28 Janar, komuniteti botëror fokusohet në organizimin e aktiviteteve dhe fushatave, për të diskutuar rreth rëndësisë së mbrojtjes së të dhënave personale në internet, veçanërisht në rrjetet sociale. ‘Këshilli i Evropës’…

Lansohet kuiz i diturisë për fëmijë, ofrohet bursë për kurse të animacionit dhe robotikës

“Universum Digital Academy” ka lansuar kuizin online për të gjithë fëmijët që dëshirojnë të testojnë njohuritë e tyre në teknologji si dhe të hyjnë në garë për përfitim të bursave deri në 50%, për pjesëmarrje në kurset e animacionit dhe robotikës. “Universum Digital Academy” ofron kurse 1 vjeçare të programimit, animacionit dhe robotikës për fëmijë…

Takim mes profesionistësh përmes “Tech and Beer”

Prishtina Hackerspace e cila është hapësirë e hapur eksperimentimi e krijuar ekskluzivisht për qëllime teknologjike, arsimore, kulturore dhe shkencore, nesër (29 janar), nga ora 18:00, në zyrat e saj, organizon takimin mes profesionistëve të teknologjisë, me ndërmarrësit, zhvilluesit, inxhinierët, blogerët dhe akademikët. Poashtu, njoftohet se përgjatë takimit “Tech & Beer” nuk do të ketë ndonjë…

Anibar Screening trajton tema sociale përmes artit dhe animacionit

Animacione me tema shumë interesante, do të shfaqen sonte (27.01.20) në kuadër të programit Anibar Screening, që po organizohet nga Anibar dhe Shtatëmbëdhjetë. Këto animacione trajtojnë tema familjare duke vënë në fokus dinamika të ndryshme të familjes. Përmes mediumit të animacionit, eksperiencat personale ekspozohen dhe rrëfimet e tyre unike do t’ju lënë të lidheni me…

KRU ‘Prishtina’ fillon shkyçjet për borxhlinjtë

Kompania Rajonale e Ujësjellësit (KRU) – Prishtina, ka njoftuar se nga data, 27 janar, ka filluar me aksionin për shkyçjen individuale të konsumatorëve borxhlinj nga shërbimet e rrjetit të ujësjellësit dhe kanalizimit për shkak të mospagesave. Zëdhënësja e KRU ‘Prishtina’, Arjeta Mjeku përmes fekuencave të Radio KFOR-it, ka bërë apel tek të gjithë qytetarët që…

Mbahet sesioni i dytë në përkrahje të grave

“SIGMA BMC” partner implementues i Shoqërisë Gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ) dhe  “Rinia, Punësimi dhe Aftësimi Profesional” (YES), hapin aplikim për vajza dhe gra të moshës 18-35 vjeçe, të cilat kanë ide dhe aspirata të themelojnë biznesin e tyre. Sesioni i parë informues u mbajt në Inkubatorin e Universitetit të Prishtinës, me 20 janar, kurse…

Lansohet së shpejti projekti “Invest in Kamenica”

Platforma “Invest in Kamenica” si dhe OJQ-ja “Germin”, nesër (28 janar), nga ora 10:00, në Kuvendin Komunal të Kamenicës (Salla e Kuvendit Komunal), lansojnë projektin “Invest in Kamenica” (Investoni në Kamenicë). Projekti në fjalë ofron mundësi për investime në Kamenicë, rrjetëzim dhe lidhje në mes të bizneseve, institucioneve dhe organizatave të ndryshme brenda dhe jashtë…

Billie Eilish triumfon në ‘Grammy Awards’

Mbrëmë (26.02) në qendrën e famshme ‘Staples’ në Los Angeles të Kalifornisë u mbajt edicioni i 62-të i ndarjes së çmimeve ‘Grammy’, që konsiderohet si një nga vlerësimet më të mëdha në industrinë e muzikës në botë. Artistja 18 vjeçare Billie Eilish rrëmbeu çmimet kryesore të ceremonisë në fjalë, të gjitha kategoritë që ishte nomuniuar.…