Të rejat nga teknologjia

Nëse jeni duke pritur qe të porosisni së shpejti telefonin e ri të Samsung, na vije keq t’ju themi se duhet të prisni edhe pak.  Si duket diçka s’ka shkuar mirë dhe një Galaxy S21 FE s’do ta kemi në treg edhe për një kohë të pa caktuar.  Siç njoftojnë mediat botërore, Samsung është detyruar…

Shënohet sot ‘Dita e Gastronomisë së Qëndrueshme’

Sot, në kalendarin e datave të rëndësishme, Kombet e Bashkuara kanë ndarë 18 qershorin, si ‘Ditën e Gastronomisë së Qëndrueshme’, një ditë kjo për të vlerësuar dhe ngritur vetëdijen e rëndësisë së ushqimit dhe mënyrës se si kultivohet dhe përgatitet ushqimi, pa qenë e dëmshme për mjedisin dhe shëndetin tonë. Gjatë pandemisë, gastronomia është përballur…

Shkretëtirëzimi i tokës mund të zvogëlohet, nëse ne të gjithë kujdesemi për të

Sot (17.06.21), shënohet ‘Dita Botërore për të Luftuar Shkretëtirëzimin dhe Thatësirën’. Fokusi i shënimit të kësaj dite, është kthimi i tokës së degraduar që ka humbur produktivitetin e saj natyror për shkak të aktivitetit njerëzor, në tokë të shëndetshme. Për të luftuar këtë kërcënim, do të bëhen përpjekje që tokat e degraduara, të shndërrohen në…

Punëtorët e pastrimit po e rrezikojnë shëndetin, në përballje me pandeminë COVID-19

Pastrimi është një punë e vështirë, mirëpo në kohën e COVID-19, mirëmbajtja e pastërtisë është rënduar edhe më shumë, ku përveç pastrimit kërkohet edhe aplikim dhe ri-aplikim i dezinfektuesve në sipërfaqet që njerëzit prekin në mënyrë të përsëritur. Duke pasur parasysh që njerëzit ishin të izoluar dhe kontejnerët ishin të stërmbushur me mbeturina, padyshim që…

Policia e Kosovës vazhdon gjobitjen e personave, për mosrespektim të masave anti-covid

Një nga prioritetet e Policisë së Kosovës që nga shfaqja e pandemisë, ishte edhe ruajtja e shëndetit të qytetarëve nga pandemia Covid-19, duke gjobitur personat që nuk kanë respektuar masat anti-covid. Rreth situatës aktuale në këtë aspekt, Radio KFOR-i kontaktoi zëdhënësin e policisë së Kosovës, Daut Hoxha i cili tregoi më shumë: “Bazuar në angazhimet…