Adele, artisja e ditës në Radio KFOR

Rubrika “Artist of the day” (Artist i ditës), sot është e rezervuar për fituesen e shumë çmimeve “Grammy”. Ylli Adele Laurie Blue Adkins, e cila ka lindur me 5 maj, të vitit 1988, në Londër të Anglisë, qysh e vogël shfaqi pasionin që ka për muzikën. Yjet si Lauryn Hill, Mary J. Blige dhe Destiny’s…

Radio K4 – mediumi që ju shoqëron kudo!

Radio, është mediumi më miqësor, me të cilin dëgjuesit mund të shoqërohen kudo që janë, qoftë në shtëpi, në vendet e punës, në vetura duke vozitur, apo në plazhe duke shijuar pushimet. Roli i Radios, si i çdo mediumi tjetër është që të informojë, edukojë dhe argëtojë audiencën. Por, mënyra që ka zgjedhur Radio KFOR-i…

Instituti INDEP publikon hulumtimin mbi zbatimin e ligjit për barazi gjinore në Kosovë

Institute for Development Policy (INDEP) në Kosovë ka publikuar hulumtimin e tyre me temën ‘Ligji për barazinë gjinore në Kosovë’, për të vlerësuar përmbajtjen, zbatimin dhe hapat e ardhshëm të këtij ligji. Hulumtuesit kanë analizuar disa aspekte të këtij ligji siç janë: mekanizmat institucional për barazi gjinore, mbrojtja dhe trajtimi i barabartë në bazë të…

‘Dita Botërore e Sinjalizuesve’ shënohet sot me moton “Kqyr, Ngo, FOL”

Lëvizja FOL në ‘Ditën Botërore të Sinjalizuesve’, e cila shënohet çdo vit me datën 23 qershor, do të organizoj disa aktivitete me moton “Kqyr, Ngo, FOL”, duke bërë kështu promovimin e sinjalizimt dhe Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve. Aktiviteti që do të organizoj Lëvizja FOL për shënimin e ‘Ditës Botërore të Sinjalizuesve’, është një konferencë,…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”

23 qershori është “Dita Ndërkombëtare e Shërbyesve Civil”, e themeluar në vitin 2002 nga Kombet e Bashkuara. Kjo ditë është krijuar për të njohur punën e shërbyesve civil, të cilët bëjnë ndryshimin në shumë pjesë të botës, duke ofruar shërbime gjithëpërfshirëse për t’i shërbyer qytetarit dhe duke përfshirë qeverinë dixhitale. Një punë dhe përkushtim të…

Kontribuoni në diversitetin shoqëror në Kosovë sikurse Aida dhe Jovana, bëhuni shembull për gjeneratat e reja

Raportet shoqërore në mes të të rinjve të komuniteteve të ndryshme në Kosovë kontribuojnë në krijimin e një shoqërie shumë etnike, e cila mund të tejkalojë edhe barrierat më të mëdha. Shembull i një shoqërie të tillë janë, Aida Hoti, nga komuniteti shqiptar dhe Jovana Dzepic, nga komuniteti serb, të cilat ka disa vite që…

Efektet e ‘COVID-19’, në jetën tonë

Përhapja e shpejtë e ‘COVID-19’, ka alarmuar jo vetëm Kosovën, por edhe gjithë botën. Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH), nga fillimi i muajit mars ka deklaruar emergjencë shëndetësore. Për tu mbrojtur nga një virus i tillë secili vend ka ndërmarr masat mbrojtëse, duke detyruar njerëzit të rrinë të izoluar dhe të mënjanojnë kontaktin me të…