Bashkohu me botën portokalli dhe thuaj JO dhunës!

“16-të ditët e Aktivizimit Kundër Dhunës me Bazë Gjinore” është një fushatë ndërkombëtare e cila zhvillohet çdo vit, duke filluar nga 25 Nëntori kur shënohet edhe “Dita Ndërkombëtare e Eliminimit të Dhunës ndaj Grave” dhe mbaron më 10 Dhjetor kur shënohet “Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut. Kjo fushatë përdoret si një strategji organizimi…

Shembuj të vullnetarizmit në Kosovë

Nga shumë përvoja individuale dhe nga studime të shumta shkencore, vërtetohet se dhënia, ndihma dhe të qenit aty për atë që ka nevojë, është një rrugë e fuqishme drejt rritjes personale dhe lumturisë së qëndrueshme. Këtë e vërtetojnë edhe 2 altruiste, të cilat i ka intervistuar Radio KFOR-i. Drejtoresha dhe themeluesja e ‘Total Family Coaching’,…

Procesi mësimor po vazhdon edhe në kushte pandemie

Pandemia e shkaktuar nga ‘CoViD-19’ në mbarë botën, ka ndikuar në të gjitha sferat e jetës, e me këtë rast është prekur edhe mënyra e shkollimit. Shkollat e ndryshme vazhdojnë mësimin duke ndjekur skenarë bazuar në infrastrukturën e objekteve shkollore dhe masave të ndryshme për të ju përgjigjur situatës pandemike. Se cila është gjendja momentale…

Lista e filmave dhe serialeve të reja

Fundi i vitit 2020 po afron. Ky vit nuk ka qenë edhe aq i pasur me publikimin e filmave dhe serialeve. Lansimi i filmave të shumëpritur janë anuluar dhe xhirimet e serialeve të njohura janë shtyrë për një afat të panjohur.  Sidoqoftë, Radio K4 ju sjell listën e filmave dhe serialeve që do të transmetohen…