Ta njohim më mirë Planetin e Kuq – Marsin

Më 28 nëntor të çdo viti, entuziastët e shkencës dhe astronomët shënojnë “Ditën e Planetit të Kuq” ose “Ditën e Planetit Mars” që njihet si një nga planetët më intrigues në sistemin tonë diellor. Marsi, i njohur edhe si “Planet i Kuq” për ngjyrën e tij karakteristike, ka qenë subjekt i shumë hulumtimeve dhe eksplorimeve…

Ruajtja e energjisë elektrike, një veprim i domosdoshëm

Ruajtja e energjisë elektrike, është një proces i rëndësishëm për të siguruar furnizimin e qëndrueshëm dhe efikas të energjisë. Ka disa mënyra për të ruajtur energjinë elektrike, e më poshtë lajmit ju sjellim disa nga to: – Izoloni objektet e banimit. – Izoloni dritaret dhe dyert me shirita dhe shkumë. – Mbyllni perdet, roletat dhe…

Premierat filmike të javës së ardhshme

Me përmbajtje të ndryshme e sidomos festive, karakterizohet java e fundit e nëntorit dhe fillim java e dhjetorit.  Ju njohim me filmat që do të publikohen gjatë kësaj periudhe, me datat dhe titujt e tyre: Filmi ‘A Place in the Field poster’ – Data e publikimit: 28 nëntor Filmi ‘Break The Stage’ – Data e…

Të rejat javore në teknologji…

Për të kuptuar të rejat nga fusha e teknologjisë, Radio KFOR-i çdo javë ju njeh me më të rejat nga kjo fushë. Sot kemi veçuar disa lajme teknologjike dhe është një kompania amerikane e cila ka filluar të provomojë taksitë elektrike ajrore në New York, të cilët pritet të futen në punë, në vitin 2025.…

Parandalimi dhe luftimi i dhunës ndaj grave

Çdo vit më 25 nëntor, shënohet “Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Gruas”, për të ngritur ndërgjegjësim në lidhje me problemin e dhunës në baza gjinore dhe për të promovuar të drejtat e gruas. Dhuna ndaj grave, është një shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut dhe një problem serioz në nivel global.…

Këngët premierë në Radio KFOR

E premtja në Radio KFOR vjen me shumë këngë të reja dhe sot, redaktorët e muzikës janë kujdesur që këto premiera botërore ti sjellim edhe tek ju. Këtu mund të njiheni me këngët premierë, të publikuara nga artistë të shumtë dhe të zhanreve të ndryshme, të cilat mund ti dëgjoni në Radio KFOR: Chalk –…