Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Solidaritetit Njerëzor’

20 dhjetori shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Solidaritetit Njerëzor’, si një prej vlerave më fondamentale që duhet të përcaktojë raportet mes njerëzve, veçanërisht në këtë kohë pandemie, aspak të lehtë. Për ta shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar vullnetaren 23 vjeçare nga Gjilani, Miranda Veseli, e cila pak ditë më parë ka fituar çmimin ‘Vullnetarja…

Filmat më të mirë të Krishtlindjeve

Për të shpërqendruar vëmendjen tonë nga ngjarjet që e përshkuan vitin 2020, shpesh herë ngushëllimin më të mirë e gjejmë tek filmat tanë të preferuar, që i përkasin zhanreve që ne i pëlqejmë dhe me kastë aktorësh që ne i duam. Meqenëse jemi shumë pranë festave, ato nuk do të kishin kuptim po të mos…

Përmes një donacioni KFOR-i ndihmon shkollën ‘Lidhja e Prizrenit’ në Pejë

Misioni i KFOR-it po vazhdon edhe më tej t’ju dalë në ndihmë të gjithë njerëzve në Kosovë, veçanërisht të rinjve, duke dhuruar donacione të shumta për institucionet shkollore në komuna të ndryshme, me qëllim të përmirësimit të infrastrukturës dhe cilësisë së arsimit në Kosovë. Të premten (18.12.20), përfituese e donacionit të radhës ka qenë Shkolla…

Blogerja Rita Saraqi, pjesë e kampanjës për mbrojtje nga ‘CoViD-19’, në Radio KFOR

Solidarizimi dhe bashkimi me mendje dhe veprime në këtë kohë pandemie, është një nga detyrimet e të gjithë njerëzve për të mbrojtur njëri-tjetrin dhe bashkërisht për të kaluar situatën e pandemisë. Për të gjithë dëgjuesit e Radio KFOR-it blogerja nga Prishtina, Rita Saraqi, pati një mesazh vetëdijesues për të qenë të kujdesshëm në këtë kohë…

Artisti ynë i ditës, Bruno Mars

Peter Gene Hernandez, i njohur ndryshe si Bruno Mars është këngëtar Amerikan, kantautor, producent, muzikant dhe valltar. Para se të bëhej i famshëm, Bruno Mars, shkruante këngë për artistë të tjerë të famshëm. Një ndër idhujt e tij më të mëdhenj ishte Michael Jackson, nga i cili është inspiruar shumë prandaj Bruno nuk është vetëm…

Radio KFOR-i promovues i vazhdueshëm i tolerancës dhe bashkëpunimit ndëretnik

Misioni i Radio KFOR-it që nga themelimi dhe në vazhdimësi, është që nëpërmes programeve, përveç informimit, edukimit dhe argëtimit, të promovojë dhe mbështesë tolerancën, paqen dhe bashkëpunimin ndëretnik në Kosovë. Nëpërmes programeve, aktiviteteve dhe fushatave për paqen, Radio KFOR-i qëndron pas shumë storieve të suksesshme të bashkëjetesës së komuniteteve të ndryshme në Kosovë dhe tolerancës…