Dashuria tejkalon çdo barrierë

Në kohën e pandemisë ‘Covid-19’, të prekur janë edhe të dashuruarit, të cilët këtë vit kanë planifikuar martesën e tyre, por për shkak të situatës shumica prej tyre kanë realizuar dasmat e tyre vetëm me anëtarët e familjes, përderisa të tjerët janë detyruar t’i shtyjnë ato, deri në normalitetin e situatës. Kësisoj janë detyruar të…

Fakte interesante në Radio KFOR

Bota është e mbushur me kuriozitete dhe gjëra interesante, argëtuese dhe magjepsëse. A e keni ditur për shembull se Afrika ka territor aq të madh, sikurse të bëhen bashkë shtetet si Kina, SHBA, India, Meksika dhe një pjesë e madhe e Evropës Lindore, si Franca, Italia, Gjermania dhe Spanja apo a e keni ditur gjithashtu…

Vazhdon punimet festivali “ArchiTech”, në fokus hapësirat e përbashkëta kolektive

“ArchiTech Festival” i cili ka filluar me datën 15 gusht, do të vazhdojë të mbahet deri me datën  27 nëntor 2020, duke përfshirë pjesëmarrjen e profesionistëve, arkitektëve si dhe qytetarëve të ndryshëm. Lidhur me këtë festival, Radio KFOR-i kontaktoi kryetaren e Kuvendit Rinor, Kosovare Sadiku, e cila tregoi për aktivitetet që pritet të realizohen: “Festivali…

Rëndësia e këshillave nga prindërit dhe vlerësimi i tyre nga fëmijët

Prindërit janë ndër njerëzit më të rëndësishëm në jetën e fëmijëve. Që nga lindja, fëmija mëson të mbështetet tek nëna dhe babai, të cilët ofrojnë mirëqenie të përgjithshme për ta. Prindërit i ndihmojnë fëmijët të ndërtojnë jetë, të zënë njohuri, të dinë të menaxhojnë zemërimin, trishtimin për t’i zëvendësuar ato me lumturi dhe qetësi. Por…

Detaje rreth fillimit të vitit të ri shkollor 2020/2021, mësimi fillon në shkolla

Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) ka publikuar udhëzimet e përgjithshme për fillimin e vitit të ri shkollor 2020/2021, në kushtet e kujdesit ndaj pandemisë ‘COVID -19’. MASH ka udhëzuar shkollat që të përgatiten për të tre skenarë të cilët do të implementohen në shkolla, varësisht nga situata epidemiologjike dhe rekomandimet e IKShPK-së (Instituti Kombëtar…

“HANDIKOS” lanson një poster për fëmijë, me pyetje dhe përgjigje rreth ‘Covid-19’

Me mbështetje të “Save the Children” dhe “Sweden Severige”, “HANDIKOS” sot (24.08.20), lansoi një poster me pyetje dhe përgjigje të cilat kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe kujdesin ndaj virusit ‘Covid -19’. Për të mësuar më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e projekteve në “HANDIKOS”, Durim Gashi: “Një prej aktiviteteve që e…