Vende të lira pune në Kontingjentin e Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, në kuadër të KFOR-it

Kontingjenti i Ushtrisë së Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, ka hapur tre vende të lira pune për poziten ‘Interpretues/përkthyes të lartë’. Shkollimi dhe përvoja e nevojshme për këto tri pozita: – Arsim në nivelin e Kolegjit, Junior për 2 vjet, pas arsimit të mesëm, përfshirë këtu edhe ndjekja e trajnimeve në interpretim dhe përkthim të…

Bullizimi kibernetik, fëmijët dhe mbrojtja e tyre

Bashkë me zhvillimin e teknologjik, kjo fushë ka prodhuar edhe efekte negative. Është ‘bullizmi kibernetik’, që çdo ditë e më shumë  po ‘alarmon’ ekspertët kibernetikë që trajtojnë dhe studiojnë tema, se si ta zhdukim këtë dukuri që padyshim është në rritje dhe që rrezikon më së shumti fëmijët. Eksperti i sigurisë kibernetike, Mentor Hoxhaj, në…

Pavarësisht masave të lehtësuara, rekomandohet kujdes i vazhdueshëm ndaj ‘CoViD-19’

Organizata Botërore e Shëndetësisë si dhe të gjitha institucionet e shëndetësisë në të gjithë botën po kërkojnë edhe më tutje që të kemi kujdes të shtuar ndaj ‘CoViD-19’. Në këtë ftesë nuk bën përjashtim as Kosova, ku sipas Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike, vetëm gjatë 24 orëve të fundit 5 pacientë kanë humbur jetën, kurse…

Si t’i bëjmë të lumtura kafshët shtëpiake?!

Kafshët shtëpiake ofrojnë shoqërinë, dashurinë e tyre të pakushtëzuar, besnikërinë, mbrojtjen dhe madje përfitimet shëndetësore. Ata janë anëtarë të familjes sonë. Ditëlindjet e tyre festohen. Ata marrin dhurata në festa dhe raste të veçanta. Për pronarët e përkushtuar të kafshëve shtëpiake, marrja e një dhurate për anëtarë e familjes së tyre me gëzof, vlerësohet jashtëzakonisht…

Kujdesi për trupin dhe vetëvlerësimi

Imazhi i trupit dhe vetëvlerësimi janë çështje të spikatura për të rinjtë, veçanërisht gjatë adoleshencës dhe pubertetit, por kohëve të fundit, kërkimet në këtë fushë kanë filluar të përqendrohen edhe tek njerëzit e moshuar. Megjithatë, ne e dimë se askush nuk ka nevojë për një trup perfekt për të pasur një imazh të mirë. Nëse…