Hitet më të reja në Radio K4

E nisim këtë Vit të Ri si gjithnjë me muzikën më të mirë në vend, lansimet e fundit nga artistët më të njohur vendor dhe ndërkombëtar të cilët i dëgjoni si premierë në Radio KFOR. Gjatë ditëve të fundit të vitit që kemi lënë pas, kemi pasur disa surpriza nga artistët tanë më të dashur…

Kujdesuni ndaj shëndetit edhe gjatë pushimeve dimërore

Janari është muaji më aktiv sa i përket pushimeve dimërore, të planifikuara nga njerëzit nëpër lokacione të ndryshme turistike, qoftë brenda apo jashtë vendit.  Mirëpo edhe këtë fillim vit, nga të gjithë po kërkohet një vetëdije sa më e madhe sa i përket planifikimit të këtyre pushimeve, me qëllim të parandalimit të përhapjes së pandemisë…

Sot shënohet ‘Dita e Alfabetit Brail’

‘Dita Botërore e Alfabetit Brail’ shënohet çdo vit me 4 janar, në ditëlindjen e shpikësit francez të këtij alfabeti, Louis Braille, për të nderuar kontributin e tij për të ndihmuar njerëzit e verbër dhe me shikim të dëmtuar, të lexojnë dhe të shkruajnë si dhe për t’ju ofruar atyre mundësi të barabarta në komunikim dhe…

Muzika Rock n’Roll ka njohur vetëm një mbret, e atë e njohim me emrin Elvis Presley

Talenti, fiziku, karizmi i tij, bënë që Elvis Presley edhe sot e kësaj dite, të jetë njëri ndër personalitetet më dominuese  të kulturës mbarë botërore. Duke qenë i influencuar nga muzika ‘country’ (popullore) dhe rryma pop, karriera muzikore e Elvisit, filloi në vitin 1954, nën ombrellën e shtëpisë disko grafike ‘Sun Records’, në Memphis. Në…

Sot udhëtojmë për në Helsinki

Do të mësojmë sot, më shumë për kryeqytetin e bukur të Finlandës, Helsinkin, i cili shumë herë përdoret si pikë reference, kur bëhet fjalë për shumë aspekte pozitive. Po që se udhëtoni për në Finlandë, gjatë fluturimit mund të ju bien në sy shumë pyje me liqene të shumta dhe qytete të vogla në mes.…

Shënohet sot ‘Dita Globale e Familjes’

Ditë e bukur është ajo që e kalojmë me familje. Asgjë në jetë, nuk mund ta zë dhe ta luajë rolin e vërtetë të familjes, meqenëse çdo njeri ka nevojë për një familje të shëndoshë dhe të strukturuar mirë. Pikërisht sot (01 janar), shënohet ‘Dita Globale e Familjes’, e cila ka për qëllim të tregojë rëndësinë…

Edita Doli, apelon për respektim të masave anti-covid

Gazetarja dhe prezantuesja e famshme, Edita Doli, është bërë pjesë e fushatës vetëdijesuese të organizuar nga Radio KFOR-i, për të qenë të kujdesshëm dhe për të respektuar masat anti-covid. Në një prononcim për Radio KFOR-in, znj. Doli ka porositur të gjithë që të jenë maksimalisht të kujdesshëm në këtë kohë pandemie: “Koronavirusi është vërtetë i…

Disa këshilla se si të fillohet një Vit i Ri

Nëse po kërkoni të filloni Vitin e Ri më ndryshe, Radio KFOR-i në vazhdim do t’ju ofroj disa këshilla, të bazuara tek shumë ekspertë, të cilat do të ndikojnë pozitivisht në jetën tuaj. Nëse qëllimi juaj është që të arrini sa më larg dhe të jeni sa më të suksesshëm se vitin e paraprak, atëherë…