Sot shënohet ‘Dita Botërore e Hepatitit’

Në botë çdo 30 sekonda, vdes një person nga virusi i shkaktuar nga hepatiti. Nisur nga ky fakt shqetësues sot (28.07.21), komuniteti botëror shënon ‘Ditën Botërore të Hepatitit’. Për të rritur ndërgjegjësimin dhe rëndësinë që kanë kontrollet e vazhdueshme mjekësore, për zbulimin e këtij virusi që vjen nga hepatiti, tema e sivjetme për të shënuar…

Rëndësia e çiklizmit në shëndetin tonë

Zbulimi i një destinacioni të ri, kombinimi i ecjes dhe çiklizmit, mund të jetë një mënyrë e përsosur për të shijuar pushimet me familjen, miqtë ose partnerin tuaj. Ky lloj sporti dhe pasoni është duke u shtuar dita ditës, duke ofruar një mundësi argëtimi dhe shëndeti. Lidhur me përfitimet e çiklizmit, Radio KFOR-i kontaktoi, kryetarin…

Informimi i drejtë, sfidë tjetër e gazetarisë përgjatë pandemisë ‘CoViD-19’

Ashtu sikurse mjekët, të cilët gjithandej botës u shpallën heronj të pandemisë edhe ndaj profesionit të gazetarisë, bota shprehu mirënjohje për punën, angazhimin, sfidat dhe rreziqet me të cilat u përballën gazetarët, përgjatë pandemisë CoViD-19. Për të prekur edhe më nga afër sfidat e gazetarëve përgjatë kësaj periudhe, Radio KFOR-i ka intervistuar gazetaren dhe moderatoren…

Mirësia dhe përfitimet e saj

Nëse të shtatë miliardë njerëzit në botë do të merrnin pjesë çdo ditë në një “gjest mirësie”, thjesht mendoni se sa më e mirë do të ishte bota. Një gjest mirësie nga ana e juaj mund të ndryshojë botën e tjetrit, por më shumë do të përfitoni ju. Me këtë pajtohet edhe psikologu, Dorjan Krasniqi,…

Rëndësia e dëgjimit

‘Dita Botërore e Dëgjimit’, shënohet sot (18 korrik), për të nderuar ditëlindjen e Raymond Murray Schafer, një kompozitor dhe ambientalist Kanadez, i cili shihet si themeluesi i ekologjisë akustike. Shënimi i kësaj dite rritë ndërgjegjësimin e parandalimit të humbjes së dëgjimit si dhe promovon kujdesin për veshin dhe dëgjimin në të gjithë botën. Për rëndësinë…

Tinejxherët kanë nevojë për dashuri dhe hapësirë

Mosha që konsiderohet tinejxherë, jo rastësisht thuhet që është mosha më e ndjeshme, andaj edhe tinejxherët vazhdimisht janë në fokusin e ekspertëve. Për të kuptuar se si mund dhe duhet të qasemi ndaj një fëmijë të kësaj moshe, Radio KFOR- i ka pyetur Psikologen dhe Terapisten Stimuluese, në Ambulancën Specialistike të Psikologjisë Klinike “Visar A.…

Aktivitetet fizike dhe ushqimi i shëndetshëm, bazë e mirëqenies së përgjithshme

Rëndësia e balancimit të disa faktorëve, siç janë aktiviteti fizik, ushqimi i shëndetshëm dhe mënjanimi i streseve, janë bazë e mirëqenies së përgjithshme për të gjithë ne. Rreth rëndësisë së kujdesit ndaj vetes si dhe shëndetit e mirëqenies së përgjithshme, Radio KFOR-i ka zhvilluar një intervistë me nutricionistin dhe trajnerin e fitnesit, z. Besnik Humolli:…