Të qenurit produktiv, na ndihmon për të arritur qëllimet tona

Çdo vit, me qëllim të diskutimit dhe vetëdijesimit rreth rëndësisë së produktivitetit në jetën tonë të përditshme, 20 qershori është caktuar të shënoj ‘Ditën Botërore të Produktivitetit’. Kjo ditë synon të na inkurajojë të përqendrohemi në punën tonë, të organizojmë kohën tonë me më shumë efikasitet, për të përmbushur qëllimet tona ditore por edhe ato…

Udhëtim i panjohur, në kërkim të lirisë!

E caktuar nga Kombet e Bashkuara “Dita Botërore e Refugjatëve”, sot nderon refugjatët anembanë globit. Prandaj, me 20 qershor, gjithë bota shënon forcën dhe guximin e njerëzve që janë detyruar të largohen nga vendi i tyre, për t’i shpëtuar një konflikti apo persekutimi. Kjo ditë, thekson nevojën për solidaritet dhe ndihmë ndërkombëtare për refugjatët dhe…

Përhapja e ndërgjegjësimit për sëmundjen e anemisë drapërore, mund të shpëtojë jetë

E shënuar më 19 qershor të çdo viti ‘Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Qelizat Drapër’, synon të shtojë njohuritë rreth sëmundjes anemike të qelizave drapër dhe sfidave me të cilat përballen pacientët me këtë sëmundje, por edhe familjet dhe kujdestarët e tyre. Sëmundja e qelizave drapërore (SCD) është një çrregullim i trashëguar i gjakut, që…

Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore në teknologji e fillojmë më kompaninë Apple, ku iPhone po shitet në treg me çmime të ndryshme, varësisht vendit. Turqia është bërë tashmë vendi më i shtrenjtë për të blerë një telefon të tillë, pasi ju duhet të harxhoni dyfishin e çmimit. Si rezultat, iPhone 14 Pro Max me 1 TB hapësirë ruajtëse,…

Ngrohet qershori me më shumë filma premierë

Filmdashës, bëhuni gati për një gamë të gjerë filmash, secili më interesant se tjetri, të gjithë me protagonistë të mrekullueshëm, fantastik në interpretimet e tyre. Në listën e mëposhtme, do të gjeni titujt dhe datat e publikimit të tyre: Filmi ‘Black Lotus’ – Data e publikimit: 19 qershor Filmi ‘I Am T-Rex’ – Data e…

Këngët premierë në Radio KFOR

Muzika është një formë e shprehjes artistike dhe kreative, ku përmes melodisë, tekstit dhe ritmit, artistët shprehin ndjenjat, mendimet dhe emocionet e tyre. Këtë fund javë, fonoteka e Radio KFOR-it është pasuruar me shumë këngë të reja, të zhanreve të ndryshme. Më poshtë lajmit i kemi listuar disa nga këto premiera, të cilat mund ti…

KFOR-i organizoi Forum për Dhunën në Familje

Ditën e djeshme (14.06.23), misioni paqeruajtës i KFOR-it në Kosovë, ka mbajtur Forum për Dhunën në Familje, që erdhi si bashkëpunim i Zyrës Këshilluese Gjinore të KFOR-it, në bashkëpunim me OSBE-në dhe EULEX-in, në Kosovë. I pranishëm në këtë Forum, ishte edhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të KFOR-it (COS), Gjeneral Brigade John Bozicevic, i…

Të moshuarit, të trajtohen me kujdes dhe dashuri

Në nivel global deri në vitin 2030, numri i të moshuarve në botë pritet të jetë rreth 1.4 miliardë. Dita e sotme, 15 qershori shënon ‘Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit të Abuzimin ndaj të Moshuarve’, një ditë që shënohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë në Kombet e Bashkuara, që nga viti 2006. Abuzimi me të moshuarit…

Dhuro gjak, shpëto jetë!

Çdo vit “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut” shënohet me datën 14 qershor, për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e dhurimit të gjakut dhe të inkurajojë njerëzit të jenë dhurues të rregullt, me të vetmin qëllim, të shpëtojmë jetë. Dhurimi i gjakut është një veprim humanitar i çmuar dhe secili kontribut individual, mund të ketë…