Sot përmbyllet ‘Java Evropiane e Sportit’

‘Streetball Tournament’, i cili planifikohet të mbahet sot, nga ora 18:00, do të jetë një nga aktivitetet e fundit që do të organizohet në kuadër të ‘Javës Evropiane të Sportit’, në Kosovë. Kjo pasi kjo javë, e cila ka nisur më 23 shtator, do të përmbyllet pikërisht sot, më 30 shtator. Sekretari i përgjithshëm në…

OJQ “Culturat” njofton nxënësit për vlerën dhe ruajtjen e trashëgimisë kulturore

“Ta ruajmë dhe kultivojmë Trashëgiminë Kulturore tek gjeneratat e reja”, ishte ky aktiviteti i radhës që u realizua këtë javë, nga OJQ “Culturat”, për nder të 21 vjetorit të themelimit të Policisë së Kosovës. Me përkrahjen edhe të Policisë së Kosovës, ky aktivitet u realizua në ambientet e shkollës fillore “Xhavit Ahmeti” në Prishtinë, ku…

Podcast, një formë e re komunikimi

Data e sotme 30 shtator, njihet ndryshe edhe si ‘Dita Ndërkombëtare e Podcast-it’, një formë relativisht e re e transmetimit të audio materialeve, ku përfshihen tema të përgjithshme të diskutimit, nga ato sociale e deri tek ato shkencore. Podcast është zhvilluar jashtëzakonisht shumë në vitet e fundit, mund të themi se me posedimin e telefonave…

Kosova ka nën kontroll ‘CoViD-19’, bëhet thirrje për respektim të masave mbrojtëse

Muaji shtator ka shënuar lehtësim të situatës pandemike në Kosovë, bazuar në të dhënat e institucioneve shëndetësore në vend. Udhëheqësi i Divizionit për Komunikim me Publikun në Ministrinë e Shëndetësisë, Faik Hoti, për Radio KFOR-in ka thënë se situata me ‘CoViD-19’ gjatë muajit shtator ka qenë është më e qetë, me më pak raste pozitive…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Përkthimit’, profesioni që na bashkon me botën

Përkthimi pa dyshim është një nga profesionet më të rëndësishme në botë. Nëpërmes përkthimit ne thyejmë çdo barrierë gjuhësore dhe depërtojmë në çdo pjesë të botës, përmes fjalëve që vijnë në gjuhën tonë të përkthyera, duke pasuruar botën tonë dhe duke na bashkuar me njëri-tjetrin. Për të vlerësuar dhe për të njohur kontributin e përkthyesve…

‘UN Women’ dhe ‘SIDA’ mbështesin vendet e Ballkanit në avancimin e barazisë gjinore

Organizata “UN Women” dhe “SIDA – Bashkëpunimi Ndërkombëtar Suedez për Zhvillim”, kanë nisur një iniciativë katër vjeçare për t’i mbështetur qeveritë e vendeve të Ballkanit për avancimin e barazisë gjinore. Në lidhje me këtë iniciativë, Radio KFOR-i ka kontaktuar shefen e Zyrës së “UN Women” në Kosovë, Vlora Tuzi Nushi, e cila tha: “Prezantimi i…

Sot përfundon ‘Art Without Limit International Film Festival’

Sot, më 30 shtator përfundon festivali ‘Art Without Limit International Film Festival’, i cili ka filluar më 28 shtator.  Megjithëse fillimisht ishte planifikuar të mbahej në Kino Armata në Prishtinë, për shkak të pandemisë ‘Covid-19’, ky edicion është mbajtur online.  Ne përmbyllje të festivalit, Drejtori Artistik i ‘Art Without Limit International Film Festival’, Burimi Haliti …

Sot shënohet ‘Dita botërore e Zemrës’

Organizata Botërore e Shëndetësisë, tregon se sëmundjet kardiovaskulare marrin jetën e 17.9 milion njerëzve çdo vit, që përbën 31% e të gjitha vdekjeve globale. Për të përmirësuar shëndetin global dhe për të inkurajuar njerëzit të bëjnë ndryshime në stilin e tyre të jetës dhe duke promovuar edukimin ndërkombëtar për rëndësinë dhe ruajtjen e zemrës ‘Fondacioni…