TechLead(H)er – program për fuqizimin e gruas

Shoqata Profesionale e Informaticientëve të Kosovës (SHPIK), në mesin e shumë trajnimeve që po organizojnë, ka njoftuar edhe për TechLead(H)er, program që është një mundësi e shkëlqyer për gratë dhe vajzat e përfshira në sektorin e Teknologjisë së Informacionit. Për të kuptuar më shumë rreth këtij trajnimi, Radio KFOR-i ka zhvilluar intervistë me Menaxheren e Projekteve në…

Rëndësia e ruajtjes së kopjeve rezervë

‘Dita Botërore e Ruajtjes së Kopjeve Rezervë’ është një ngjarje që festohet çdo vit më 31 mars, për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e ruajtjes së kopjeve rezervë dhe për të mbrojtur trashëgiminë kulturore dhe shkencore të njerëzimit. Ruajtja e kopjeve rezervë është një praktikë e rëndësishme në fushën e bibliotekave, arkivave dhe muzeve. Ato…

Rreziku nga rriqrat ende prezent në vendin tonë

Me fillimin e ngritjes së temperaturave, nga muaji prill deri në muajin shtator, në Kosovë shtohet rreziku i pickimit nga rriqrat. Këto insekte shkaktojnë sëmundjen e etheve hemorragjike ‘Crime Congo’, që ka qenë e pranishme shpesh herë në disa pjesë të vendit. Duke qenë se tashmë kemi hyrë në stinën e Pranverës, për të qenë…

Rëndësia e reduktimit të mbetjeve, për të arritur një mjedis më të pastër dhe më të qëndrueshëm

‘Dita Ndërkombëtare e Mbetjeve Zero’ e cila shënohet sot (30.03.23), ka për qëllim nxitjen e ndryshimeve pozitive, në mënyrën se si ne mendojmë rreth prodhimit, përdorimit dhe eliminimit të mbetjeve të ushqimit, nxjerrjen e burimeve natyrore dhe mbetjet elektronike. Qëllimi i kësaj dite është që të inkurajojë njerëzit dhe organizatat qeveritare dhe joqeveritare, që të…

Policia e Kosovës apelon për kujdes të shtuar në trafik

Në rrugët e Kosovës, pothuajse çdo ditë ndodhin aksidente dyshifrore. Këtë e tregojnë statistikat e Policisë së Kosovës, të cilët në vazhdimësi bëjnë thirrje për kujdes dhe ndërmarrin fushata vetëdijesuese, me qëllim që pjesëmarrësit në trafik të jenë më të vëmendshëm, të respektojnë rregullat e komunikacionit dhe të përshtatin shpejtësinë e mjetit me kushtet e…

Ju pret një javë e pasur me aktivitete kulturore

Kjo javë ka nisur mbarë, me ngjarje të shumta të cilat mund ti ndiqni dhe të bëheni pjesë e tyre. Nëse ju pëlqen leximi dhe diskutimi i tregimeve të letërsisë klasike e bashkëkohore dhe nëse dëshironi t’i përmirësoni aftësitë tuaja të leximit dhe të folurit në gjuhën angleze, të martën me 28 mars, nga ora…