‘Prishtina Music Conference’ shpalos temën e edicionit të tretë, rikthehet me 3 – 4 nëntor

‘Prishtina Music Conference’ (PMC), është një ngjarje dyditore që do të mbahet më 3 dhe 4 nëntor, në Kino Armata në Prishtinë. PMC është një platformë edukative që ofron mundësi rrjetëzimi, promovimi dhe frymëzimi për artistët përmes shfaqjeve, diskutimeve në panel, prezantimeve, ekspozitave, seminareve dhe masterklasave. Konferenca e këtij viti do të ketë deri në…

Librat që mund ti lexoni gjatë kësaj vere

Vera, është koha e përsosur për të lëshuar veten në aventurën e leximit. Me diellin e ngrohtë që ndriçon faqet e librave dhe bregdetin e qetë që na thërret për të zgjeruar horizontet e mendjes, ky është momenti për të zgjedhur librin e duhur për stinën e verës. Radio KFOR-i iu sjell disa prej librave…

Dita e sotme i dedikohet artit të bukurshkrimeve

Kaligrafia njihet si art në formë të shkruar. Sot (16.08.23), shënohet ‘Dita e Kaligrafisë’, dorëshkrime këto të bukura dhe të veçanta, të cilat përdoren në shumë koncepte dizajni, për reklamime dhe promovime. Kaligrafia ka ekzistuar për një kohë të gjatë dhe ka qenë një formë arti domethënëse, që shënon pika thelbësore në historinë e njerëzimit.…

Qëndroni të hidratuar gjatë ditëve të nxehta

Në muajt e verës, ekspozimi i zgjatur në diell kërkon marrjen e lëngjeve shtesë, sepse një nga pasojat e valës së të nxehtit, është dehidratimi. Prandaj, për funksionimin e duhur të organizmit, konsumi i ujit është vendimtar. Megjithatë, përveç marrjes optimale të ujit në ditët e nxehta të verës, qëndrimi i hidratuar ju ndihmon gjithashtu.…

Motoçiklistët dhe siguria rrugore, kujdesi që shpëton jetë

Udhëtimi me motoçikletë është një përvojë e këndshme, por nuk duhet harruar se kujdesi dhe respektimi i rregullave të trafikut janë kritike për sigurinë e të gjithë pjesëmarrësve në rrugë. Kujdesi i duhur dhe zbatimi i rregullave themelore, është kritik për të parandaluar aksidente dhe për të shijuar sigurt, përvojën e udhëtimit me motoçikletë. Përdorimi…

Mos u vini zjarrin fushave pas korrjes, ruani natyrën

Djegia e fushave pas korrjes është rreptësishtë e ndaluar dhe karakterizohet si vepër penale që shkakton rrezik të përgjithshëm. Çdo vit digjen shumë hektarë pyje, e zakonisht shkaktar i zjarrit është faktori njerëzor, pra djegia e pakontrolluar. Njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh Drejtor Ekzekutiv i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC), z.…

Të rejat javore në teknologji…

Më të rejat javore në teknologji, i fillojmë me platformën TikTok. Platforma në fjalë ka prezantuar një numër të veçorive të reja për përdoruesit evropian, me të cilat synon përmirësimin e përputhshmërisë me rregulloret në ardhje të Bashkimit Evropian. Nën ‘Aktin e Shërbimeve Dixhitale’ të BE-së (DSA), ByteDance-it, që është kompani pronare e TikTok-ut dhe…

Rinia janë e ardhmja, burim i inovacioneve dhe i ndryshimeve pozitive

Sot me 12 gusht, shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Rinisë’. Kjo ditë na shërben për të ndërgjegjësuar opinionin publik, qeveritë dhe institucionet, mbi sfidat dhe mundësitë që përballet rinia sot në shumë aspekte të jetës së tyre, përfshirë arsimin, punësimin, pjesëmarrjen politike, angazhimin shoqëror dhe kujdesin për mjedisin. Nëpërmjet aktiviteteve të ndryshme, si seminare, konferenca, punëtori,…