KFOR-i ndihmoi Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Shtime

KFOR-i në Kosovë vazhdon me përkrahjen e qytetarëve në mënyra të ndryshme.  Të hënën (1 mars), CIMIC-u (Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak i KFOR-it), në bashkëpunim me LMT-në që vepron në Shtime, dhuruan një donacion, pajisje mbrojtëse ndaj Covid-19, me qëllim të ndihmës për personelin mjekësor të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare, në Shtime. Pas pranimit të këtij…

Librat më të shitur gjatë ditëve të fundit

Në këtë epokë teknologjike, të lexuarit e librave është zbehur dukshëm, mirëpo duhet kujtuar vetvetes faktin se libri është një lloj palestre e trurit, meqë e ushtron dhe e aktivizon atë, e ushqen me kuriozitete dhe e mëson gjëra të reja. Për dashamirët e librit, Radio KFOR-i kontaktoi menaxherin e Librarisë Buzuku, në Prishtinë, z.…

Muajin mars, Radio KFOR-i ua dedikon grave të suksesshme

Çdo grua ka përkufizimin e saj të suksesit, por megjithatë ekzistojnë disa tipare, të cilat gratë e suksesshme i posedojnë, në profile të ndryshme të jetës, qoftë si vajza, gra, bashkëshorte, nëna, punonjëse apo lidere. Sot, vëmendje do t’i kushtojmë 2 grave të suksesshme në fushën e gazetarisë, të cilat me talentin, punën dhe profesionalizmin…

Rëndësia e një mjedisi të pastër, për të gjithë

Mjedisi rreth nesh është një pjesë thelbësore e mbijetesës njerëzore dhe luan një rol thelbësor për një jetesë të shëndetshme, prandaj duhet sensibilizuar dhe ndërgjegjësuar njerëzit e sidomos gjeneratat e reja, që ta ruajnë dhe të kujdesen për ambientin. Se një ambient i pastër, është shumë i rëndësishmen për jetën e njeriut, këtë e tha…

Sot shënohet “Dita Botërore e Terapisë Muzikore”

Data e sotme, 1 mars, shënon ‘Ditën Botërore të Terapisë Muzikore’. Muziko-terapistët janë profesionistë të cilët kujdesen për pacientët e tyre me nevoja fizike dhe emocionale, që me anë të muzikës t’i ndihmojnë ata. Terapistët e muzikës, punojnë në një larmi mjedisesh duke përfshirë shkollat, spitalet, shtëpitë e kujdesit, qendrat ditore, mjediset e komunitetit, vendet…

Të rejat nga teknologjia

Një rekord Ginis, një projekt serioz për të kaluar pushimet në një hapësirë, një paralajmërim serioz për përdorimin e rrjetit 5G, e shumëçka tjetër e karakterizoi javën teknologjike që sapo e kemi lënë pas. Një rekord Ginis, është regjistruar në qiellin e Kinës, ku 600 dronë janë përdorur për “interpretimin” e kryeveprës së Van Gogh-ut,…