Sonte nis ‘Prishtina Jazz Week’

Nga sot, 2 mars, e deri më 6 mars 2020, ‘Prishtina Jazz Week’ do t’i hapë dyert për 5 netë, me jazz artistë nga e gjithë bota. Ky do të jetë edicioni i tretë i këtij Festivali, i cili do të vazhdojë traditën e organizimit të koncerteve të zhanrit jazz në Kino ‘Armata’ me artistë…

“Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” ofron trajnim falas për të gjitha OJQ-të

Organizata joqeveritare humanitare “Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” u bën thirrje përfaqësuesve të të gjitha organizatave jo-qeveritare që të marrin pjesë në trajnimin një javor për ngritjen e kapaciteteve dhe aktivizmim në fushën e drejtësisë tranzicionale dhe të pajtimit. Për të ditur më shumë rreth këtij projekti, Radio KFOR-i ka kontaktuar…

Këtë të diel shënohet ‘Dita e Diskriminimit Zero’

Në ‘Ditën Ndërkombëtare për Zero Diskriminim’, UNAIDS po sfidon diskriminimin me të cilin përballen gratë dhe vajzat në të gjithë botën, në mënyrë që të ndërgjegjësojnë dhe të mobilizojnë veprime për të promovuar barazinë dhe fuqizimin për gratë dhe vajzat.’Dita e Diskriminimit Zero’ e cila shënohet çdo vit me datën 1 Mars, thekson se si…

“Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut” ofron trajnim falas për të gjitha OJQ-të

Organizata joqeveritare humanitare “Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut”,  u bën thirrje përfaqësuesve të të gjitha organizatave jo-qeveritare që të marrin pjesë në trajnimin një javor për ngritjen e kapaciteteve dhe aktivizmin në fushën e drejtësisë tranzicionale dhe të pajtimit. Trajnimi do të zgjasë 5 ditë nga data 23 deri më 27…