Mbahet panel diskutimi “E drejta për qytet”

Intervenimi urban „Pavilioni i Verdhë“, i cili ka ka për qëllim të inkurajojë shfrytëzimin e hapësirës publike nga të gjithë, sot (08 maj), organizon panel  diskutimi  me temë “E drejta për qytet”, që do të mbahet tek Pavilioni i Verdhë në rrugën “Rexhep Luci” (pranë kinemasë ABC) Prishtinë, nga ora 18:00. Për të diskutuar për…

Hapet konkurs për vullnetarë “Mirëdita, dobar dan!”

Festivali “Mirëdita, dobar dan!”, ka hapur konkursin për vullnetarë që dëshirojnë të jenë pjesë e festivalit të përbashkët shqiptaro-serb. Ky festival është një ngjarje unike që përfaqëson skenën kulturore dhe shoqërore të Kosovës për audiencën e Beogradit, që nga viti 2014, ndërsa këtë vit do të mbahet nga data 29 maj deri më 1 qershor.…

Takim i hapur sot në Termokiss

Qendra e drejtuar nga komuniteti në Prishtinë, me mision këmbimin urban dhe civil, reflektimin dhe ndryshimin “Termokiss”, tash e një kohë të gjatë është duke i shërbyer Prishtinës për realizim të  aktiviteteve të ndryshme. Se si funksionon kjo qendër, si është krijuar ajo, cilat aktivitete janë organizuar në të, Termokiss ju fton të gjithëve, sot…

Thirrje për aplikim për fuqizimin e rinisë në “Pikëpamje”

Fondacioni “Shtatëmbëdhjetë” ka hapur thirrje për aplikim, për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të bëhen pjesë e punëtorive në kuadër të projektit “Pikëpamja” (Point of View), që do të organizohen përgjatë këtij viti. Në këto punëtori do të ofrohen mundësi më shumë për t’i kanalizuar mendimet rreth çështjeve që na preokupojnë, të gjejmë forma…

Kosova bëhet me “Shtëpi të Evropës”

Për nder të ‘Ditës së Evropës’, që shënohet çdo vit më 9 maj,  në Prishtinë është hapur  “Shtëpia e Evropës”. Me këtë rast, Shefja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Prishtinë, Nataliya Apostolova, në një prononcim për media ka thënë se “Kjo shtëpi do të jetë derë dhe sy për Kosovën dhe do të jetë…

Nga dita e nesërme mund të aplikoni për ‘Super-vullnetarë’

Organizata “Unë dhe Vullnetarizmi Edukativ”,  nesër ( 7 maj), në bibliotekën ‘Hivzi Sylejmani’, në Prishtinë, nga ora 14:00, fillon me pranimin e aplikimeve për super-vullnetarë. Nëse jeni aktiv, energjik ose të shoqërueshëm, ju mund t’i bashkoheni këtij organizimi, duke dërguar të dhënat e juaja  personale, si: emrin, mbiemrin, gjininë, moshën, vendbanimin, shkollën si dhe duhet…