Nëntori, muaji i të rejave teknologjike nga hapësira

Pandemia globale nuk ka ndaluar për asnjë moment punën në hapësirë. Në fillim të muajit nëntor të këtij viti,  Agjencia amerikane e Hapësirës – NASA, njoftoi se ka konfirmuar ekzistencën e ujit në zonat e ndriçuara të Hënës, duke sinjalizuar se uji mund të jetë i pranishëm më gjerësisht nga se mendohej më parë. Zyrtarë…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Përshëndetjes’

Hello, tungjatjeta, hola, namaste, nǐ hǎo, bonjour, ciao, zdravo, shalom, janë vetëm disa nga përshëndetjet më të zakonshme në gjuhë të ndryshme, që njerëzit përdorin për të përshëndetur njëri-tjetrin. ‘Dita Botërore e Përshëndetjes’, u krijua për herë të parë në vitin 1973, nga 31 fituesit e Çmimit Nobel për Paqen me qëllim që njerëzit në…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Televizionit’

Në muajin dhjetor të vitit 1996, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Nëntorin, ‘Ditë Botërore të Televizionit’, kurse po atë vit u mbajt edhe Forumi i parë Botëror i Televizionit. Për të shënuar këtë ditë Radio KFOR-i, morri një prononcim nga gazetarja Alketa Gashi Fazliu: “Televizioni për mua është pikërisht ajo kutia…

Qendrat për Punë Sociale të rrisin kapacitetet për strehimin e fëmijëve

SOS Fshatrat e Fëmijëve – Kosovë, në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, kanë organizuar konferencë për prezantimin e rezultateve të “Analizës së Nevojave mbi kapacitetet e Qendrave për Punë Sociale në fushën e promovimit dhe mbrojtjes së fëmijëve”, në kuadër të projektit “Avancimi i kapaciteteve për të drejtat e fëmijëve”. Në këtë konferencë u…

Sot shënohet ‘Dita Universale e Fëmijëve’

Të investosh në të ardhmen, do të thotë të investosh te fëmijët tanë, kjo është arsyeja pse Kombet e Bashkuara kanë caktuar çdo 20 nëntor si ‘Ditën Universale të Fëmijëve’, me qëllim të promovimit të mirëkuptimit reciprok dhe ndërveprimit ndërmjet fëmijëve dhe mirëqenies së tyre. Në ‘Ditën Universale të Fëmijëve’, Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen…

Hitet më të kërkuara në Radio KFOR

Radio KFOR vazhdon të sjellë hitet më të reja nga tregu vendor dhe ndërkombëtar, për të gjithë dëgjuesit. Lansimet më të fundit nga artistët më në zë, i dëgjoni pikërisht në Radio KFOR. Së fundmi një ndër këngët më trendi ka qenë edhe bashkëpunimi i Dua Lipës me Angele, për hitin e titulluar “Fever”, që…

Sot shënohet edhe ‘Dita Botërore e Burrave’

Mbi 80 shtete të botës çdo 19 nëntor, shënojnë ‘Ditën ndërkombëtare të burrave’. Në këtë ditë, vlerësohen arritjet dhe kontributi i burrave, veçanërisht roli i tyre në procese të ndryshme dhe ndihma që bëjnë ata për vendin e tyre, shoqërinë, komunitetin, familjen dhe kujdesin për fëmijët. ‘Dita Ndërkombëtare e Burrave’ përqendrohet në përmirësimin e marrëdhënieve…

Kosova shënon ‘Ditën Botërore të Filozofisë’

“Nuk ka gjeni të filozofisë pa dialog dhe në botën e globalizuar, dialogu duhet të përfaqësojë fillesa të ndryshme të diturisë dhe kjo ka influencuar njerëzit të mendojnë për historinë, e cila jo gjithmonë është mjaftueshëm e detajuar ose e dokumentuar në tekstet tradicionale”, ky është përkufizimi i drejtoreshës së përgjithshme të UNESCO-s, Irina Bokova,…