Sot shënohet ‘Dita e Gjuhës Spanjolle’

Data e sotme, 12 tetori, shënon edhe ‘Ditën e Gjuhës Spanjolle’, e iniciuar nga Organizata Arsimore, Shkencore dhe Kulturore e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) dhe është një nga gjuhët kushtuar gjashtë gjuhëve zyrtare të OKB -së. Data për Ditën e Kombeve të Bashkuara për ‘Gjuhën Spanjolle’, u zgjodh sepse gjithashtu sot, shënohet Dita Kombëtare e…

Shënohet sot ‘Dita Ndërkombëtare e Fëmijës Vajzë’

Duke parë sfidat e vërteta me të cilat përballen vajzat në të gjithë botën, Kombet e Bashkuara, më 19 dhjetor të vitit 2011, shpallën datën 11 tetor si ‘Ditë Ndërkombëtare të Fëmijës Vajzë’. Organizimi i punëtorisë virtuale dy ditore “Inteligjencë Artificiale & Mësim i Makinerisë”, të cilën IPKO Foundation po e organizon me mbështetjen e…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Postës’

Data e sotme 9 tetor, shënon ‘Ditën Botërore të Postës’, për të treguar kështu rëndësinë e këtij shërbimi dhe kontributin që ka posta në shoqëri dhe në ekonominë globale. Shërbimet postare janë shërbimet më të vjetra dhe më të përdorshmet. Ato lindën së bashku me njerëzimin, si një nevojë e domosdoshme komunikimi midis njerëzve të…

Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Franco Federici, përmbyll mandatin e tij, me mesazhe paqeje

Shtabi i Përgjithshëm i KFOR-it në Prishtinë, sot (08.10.21), mirëpriti grupin muzikorë “Alpini Band” të Brigadës Taurinense (Ushtria italiane), të cilët interpretuan para komandantëve ushtarakë dhe përfaqësuesve të Institucioneve të Kosovë, muzikë dedikuar paqes dhe tolerancës. Përveç koncertit të sotëm, Alpini Band, do të vazhdojnë edhe me katër koncerte të tjera në qytete të ndryshme…

Këngët më të reja në Radio K4

24 orë transmetim në ditë me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i, që po vazhdon të sjell tek ju lansimet e fundit nga artistët më të preferuar nga tregu muzikor vendor dhe ai ndërkombëtar. Lista e lansimeve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët më…

Pandemia COVID-19 preku edhe sektorin global të hortikulturës

Pandemia COVID-19, preku të gjithë sektorët, mirëpo rënia e aktiviteteve të përditshme, mbyllja totale për një kohë të caktuar, ndikoi shumë edhe në sektorin e prodhimtarisë. Për tu njoftuar me vështirësitë e përballjes së sektorit të prodhimtarisë, konkretisht sektorit të mbjelljeve, Radio KFOR-i kontaktoi bujkun, Ismet Bekteshi, i cili tregoi vështirësitë e tij si prodhues…

Inkurajimi i fëmijëve për kryerjen e detyrave

Me fillimin e vitit të ri shkollor, kanë filluar edhe sfidat dhe aventurat për nxënësit. Mirëpo, kjo periudhë është sfiduese edhe për prindërit, të cilët çdo ditë i përcjellin aktivitetet mësimore të fëmijëve të tyre. Një nga sfidat më të shpeshta, është tendenca e fëmijëve për ti lënë anash detyrat e shtëpisë, e këtu një…