Vjeshta dhe mundësitë e shumta për aktivitete

“Secili duhet të gjejë kohë që të ulet dhe të shoh gjethet duke rënë’’, kështu ka thënë shkrimtarja amerikane Elizabeth Lawrence, teksa i është referuar bukurisë që ka stina e vjeshtës. E një soditje të natyrës gjithandej Kosovës, mund ta bëni edhe ju përderisa i bëni mirë shëndetit me ecjen.  Klubi Aplin Prishtina (KAP), sjell…

Shënohet sot “Dita Botërore e Larjes së Duarve”

“Dita Botërore e Larjes së Duarve” u organizua për herë të parë me datën 15 tetor, të vitit 2008, nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Motoja e këtij viti është “Higjiena e duarve për të gjithë”, e cila ka qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të pastërtisë individuale dhe kolektive. “Pandemia COVID-19 na tregoi edhe një herë…

Studentët sot shënojnë ditën e tyre

Sot, më 15 tetor, shënohet ‘Dita Botërore e Studentëve’, e cila është një festë e diversitetit, kulturave të ndryshme dhe e bashkëpunimit midis studentëve në të gjithë globin. Për të folur për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i, ka kontaktuar dy studente të  Nivelit Master në Fakultetin e Edukimit, Mësimdhënie Lëndore, me Specializim në Biologji,…

Turne i hapur në Ping Pong, për vetëdijesim ndaj sëmundjes së kancerit

Muaji tetor është muaj i vetëdijesimit ndaj kancerit të gjirit, andaj përgjatë këtij muaji organizohen aktivitete të ndryshme. Klubi i Ping Pong-ut “Priping”, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit “Jeta Vita”, do të organizojnë turne të hapur, “PINK-PONG Breast Cancer Awareness”. Me këtë rast, Radio KFOR-i kontaktoi anëtarin e Klubit…

‘FemArt’ këtë vit fokuson ‘Solidaritetin dhe Qëndrueshmërinë e grave’, në kohë pandemie

Këtë javë pritet të fillojë edicioni i 8-të me radhë, i festivalit feminist ‘FemArt’, duke filluar nga data 15 deri me 20 tetor, në Prishtinë, me moton ‘Solidaritet dhe Qëndrueshmëri’. Ky festival mbron dhe përkrah përmes artit dhe aktivizmit, fuqizimin e grave dhe vajzave duke përcjellë mesazhin e  barazisë gjinore, kulturore, personale dhe shoqërore të…

Të rinjtë janë ata që bëjnë ndryshime në shoqëri

Të pakufizuar nga normat shoqërore të rrënjosura thellë, rinia janë ata të cilët mund të ndryshojnë botën. Se çfarë mendojnë të rinjtë për diversitetin dhe dobitë e tij, Radio KFOR-i ka kontaktuar të rinj shqiptar dhe serb. “Ka shumë përfitime nga dallimet multietnike. Duke i njohur kulturat e njëri-tjetrit ne përfitojmë njohuri dhe përvoja të…