Këtët të diel, në Radio KFOR ju argëton DJ Algorithm

Rave Live Session është transmetimi javor, i mundësuar nga Win Music Freedom, ku çdo javë ju argëtojnë DJ të njohur lokal dhe botëror. Këtë të diel, DJ Algorithm, do t’ju befasoj me muzikë të mirë të përzgjedhur vetëm për disponimin tuaj. Algorithm është një emër i njohur në skenën lokale undeground në Bullgari. DJ  Algorithm…

Në “Ditën Ndërkombëtare të Romëve”, bëhet thirrje për përfshirje sociale të komunitetit rom

Data e sotme, 8 prill, i është ndarë shënimit të “Ditës Ndërkombëtare të Romëve”, e cila zanafillën e ka nga takimi i parë ndërkombëtar i përfaqësuesve rom, i mbajtur në prill të vitit 1971, për t’u zyrtarizuar në vitin 1990, në Poloni, gjatë Kongresit të katërt të Unionit Ndërkombëtar Rom. Sivjet, pandemia CoViD-19, ka limituar…

Dobitë e konsumimit të farave

Ne dimë shumë pak për farërat e ndryshme dhe përfitimet e tyre. Ka shumë fara që janë jashtëzakonisht ushqyese dhe që duhet të kemi në dietën tonë çdo ditë sepse ato luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit tonë. Kur flasim për një dietë të duhur, farat përmbajnë yndyrat e duhura për organizmin…

Gjendja aktuale me CoViD-19

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, janë raportuar 11 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv si dhe janë shtuar 512 raste të reja me këtë virus. Për të mësuar për gjendjen aktuale të përgjithshme me këtë virus në Kosovë, Radio KFOR-i kontaktoi pulmologun, Dr. Arbër…

Vendosen masat e reja anti-CoViD-19

Ashtu edhe siç ishte paralajmëruar, në mbledhjen e mbajtur sot (05.04.21), Qeveria e Kosovës ka miratuar masat e reja anti-CoViD-19. Ndër masat e marra hyjnë ndalimi i qarkullimit të qytetarëve nga ora 22:00 deri në 05:00, përveç në raste urgjente. Institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar, do të kalojnë në mësim online nga data 12…

Për luftimin e depresionit, flet psikologu Skënder Shala

Depresioni është një sëmundje që prek grup mosha të ndryshme. Shkak i tij bëhet stresi për diçka të parealizueshme, dëgjojmë për ngjarje të pakëndshme që ndodhin nëpër botë dhe kështu të prekurit nga depresioni nuk kanë vullnet minimal për ta luftuar atë. Për të mësuar se si të luftojmë depresionin, Radio KFOR-i zhvilloi një bisedë me psikologun,…

Zhvillimi dhe të mësuarit në fëmijërinë e hershme

Mënyra kryesore e të mësuarit dhe zhvillimit të fëmijës në vitet e hershme të tyre bëhet përmes lojës. Ndikime të tjera në zhvillim përfshihen gjenet, ushqimi, aktiviteti fizik, shëndeti dhe rrethi ku jeton. “Fëmijët e vegjël thithin informacion dhe mësojnë në shumë mënyra të ndryshme njëkohësisht”, kështu tha për Radio KFOR-in, psikologia e specializuar në…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”

Me temën “Këmbëngulja, Partneriteti dhe Progresi” shënohet këtë vit “Dita Ndërkombëtare e Ndërgjegjësimit ndaj Minave”. Kjo ditë e sotme (4.04.21), ka për qëllim vazhdimin e punës për të studiuar, pastruar dhe shkatërruar këto pajisje vdekjeprurëse. Minat e tokës, mbetjet shpërthyese të luftërave dhe pajisjet shpërthyese të improvizuara, prekin më së shumti të zhvendosurit me forcë,…