Ndihmohen 300 familje të komuniteteve të ndryshme me pako ushqimore dhe higjienike

Organizata ‘Syri i Vizionit’ në bashkëpunim me ‘Fondacionin e Kosovës për Shoqëri të Hapur’ (KFOS), kanë ndërmarrë një aksion humanitar, duke ndihmuar rreth 300 familje të komuniteteve rom, egjiptian dhe ashkali (RAE), në fshatin Vitomiricë të komunës së Pejës, me pako ushqimore dhe higjienike, duke ndihmuar në tejkalimin e situatës me pandeminë COVID-19. Radio KFOR-i…

Ambasada e SHBA-së jep grant për krijimin e qendrës së edukimit BONEVET që do t’u shërbejë të gjitha komuniteteve

Ambasada e ShBA-së në Kosovë, ka njoftuar se ka ndarë një grant prej 248,000 dollarëve, për krijimin e “Qendrës së Edukimit BONEVET” në qytetin e Mitrovicës. Të lumtur me këtë investim janë shprehur edhe nga “BONEVET”, duke e parë këtë si projekt i cili do të bëjë bashkë të gjitha komunitete në Mitrovicë, të cilët…

Mr. Sci. Enver Çesko, tregon hapat që duhet të ndjekin prindërit kur zgjedhin kurse për fëmijët e tyre

Përveç shkollimit, shumë prindër preferojnë që fëmijët e tyre t’i angazhojnë në kurse të ndryshme, për të zhvilluar akoma më shumë imagjinatën e tyre dhe për të rritur kreativitetin. Angazhimi i fëmijëve deri në moshën 12 vjeçare, shihet si diçka shumë pozitive nga psikologët, të cilët megjithatë kanë disa këshilla për prindërit kur ata vendosin…

Edhe infektologët bëjnë thirrje për kujdes, pas shtimit të rasteve me ‘CoViD – 19’

Pas aplikimit të fazës së tretë të masave lehtësuese ndaj pandemisë, në Kosovë janë shtuar rastet pozitive me ‘CoViD – 19’. Kjo ka bërë që specialistët e infektologjisë tu bëjnë thirrje edhe një herë qytetarëve, që të mos harrojnë aplikimin e masave mbrojtëse. Specialisti i Infektologjisë në Klinikën Infektive në QKUK, Valbon Krasniqi, thotë për…

Shtohet numri i të infektuarve me COVID-19, Ministria e Shëndetësisë bën apel për kujdes

Me lehtësimin e masave pandemike, janë shtuar raste të reja me virusin COVID-19, duke shtuar edhe rrezikun e shpërthimit të vatrave të reja me këtë virus në Kosovë. Në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK (Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike),  gjatë ditës së djeshme (10.06.20) janë testuar gjithsej 280 mostra, të marrura nga Klinika Infektive…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se qeni kur shikon pronarin e tij, përjeton një plasje të oksitocinës, një kimikale e…

Sa është e gjelbër zyra juaj?

Tani që po kthehemi në zyret tona, është momenti që të fillojmë ose të vazhdojmë me zbatimin e praktikave që e bejnë më efikase punën tonë dhe ulin shpenzimet e pergjithshme të energjisë elektrike. Kurse energji duke zbatuar tetë praktikat e prezantuara nga ‘Balkan Green Foundation’, në kuadër të projektit të mbështetur nga GIZ Kosovo,…