Sot nderojmë studentët!

‘Dita Ndërkombëtare e Studentëve’ është mundësia e përsosur që t’i nderojmë ata. Nga të gjitha cepat e globit, studentët punojnë shumë për të arritur qëllimet e tyre në karrierë dhe për të bërë ndryshime pozitive në botë. ‘Dita Ndërkombëtare e Studentëve’, që shënohet sot më 17 nëntor, është një ditë e multikulturalizmit, diversitetit dhe bashkëpunimit…

Raporti 24 orësh i Policisë së Kosovës

Policia e Kosovës vazhdon të zbatoj misionin e saj, duke ofruar zbatim të ligjit, në mënyrë profesionale dhe efikase, të mbroj jetën dhe pronën, të mbaj rendin dhe qetësinë publike, të parandaloj dhe zbulojë krimin, të mbrojë të drejtat dhe liritë e njeriut dhe t`i trajtojë në mënyrë të barabartë të gjithë qytetarët pa dallim…

Filozofia apo dashuria për mençurinë

“Rënia nuk është një dështim. Dështimi vjen kur qëndroni aty ku keni rënë”, kështu ka thënë Sokrati, një nga filozofët më të njohur, i cili konsiderohet themelues i filozofisë perëndimore. Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (UNESCO) e shpalli datën e sotme (16.11.23) “Ditë Botërore të Filozofisë”, ditë kjo e cila…

Toleranca – pranim i ndjenjave, zakoneve apo besimeve që janë ndryshe nga tuajat

Në përpjekje për të theksuar rëndësinë e bashkëjetesës paqësore dhe respektit ndaj diversitetit kulturor, më 16 nëntor, komuniteti ndërkombëtar shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës’, një iniciativë e Kombeve të Bashkuara për të nxitur mirëkuptim dhe respekt mes kulturave të ndryshme. Duke ditur që vetëm toleranca ndaj njeri-tjetrit mund të sigurojë mbijetesën e komuniteteve të ndryshme,…

14 nëntori, shënon ‘Ditën Botërore të Diabetit’

Ishte Asambleja e Përgjithshme e OKB-së e cila në vitin 2007, miratoi Rezolutën 61/225 duke përcaktuar datën e sotme, 14 nëntorin si ‘Ditë Botërore të Diabetit’. Kjo rezolutë njohu nevojën urgjente për të ndjekur përpjekje shumëpalëshe për të promovuar dhe përmirësuar shëndetin e njeriut si dhe të sigurojë qasje në trajtim dhe edukim të kujdesit…

Mbahet konferenca më e madhe e marketingut digjital ‘Growth Tank’

Në edicionin e tretë me radhë, konferenca më e madhe e marketingut digjital ‘Growth Tank’, tejkaloi pritshmëritë. Ajo bëri bashkë mijëra pjesëmarrës, folës vendorë, folës nga kompanitë më prestigjioze amerikane dhe evropiane, siç janë: Google, Facebook, Rapid Images e Link Marketing. Konferenca më e madhe e marketingut digjital në Kosovë, sivjet pati në fokus atë…