Pesha e fjalëve të filozofëve të mëdhenj, si Plato dhe Marcus Aurelius, edhe në ditët e sotme

Çdo vit, të enjten e tretë të muajit nëntor, pikërisht sot (18.11.21), festohet ‘Dita Botërore e Filozofisë’. Kjo ditë promovon një shkëmbim akademik të filozofisë, për zhvillimin e mendimit njerëzor. Fjala Filozofi, rrjedh nga fjalët greke, ‘philo’ që do të thotë dashuri dhe ‘sophos’ që do të thotë urtësi. Prandaj, të jesh filozof do të…

Printerët 3D, inovacioni dhe e ardhmja teknologjike

Zbulimet dhe zhvillimet teknologjike, vazhdojnë të pasurojnë botën me inovacione dhe mënyra të reja të punës, duke pasuruar dhe ndryshuar mënyrën tradicionale të jetës. Printerët 3D, janë disa nga zhvillimet e reja në këtë fushë dhe ky lloj printimi është një proces i krijimit të objekteve tredimensionale nga një skedar (file) digjital. Krijimi i një…

Bëhu babadimër, jepi buzëqeshje një familjeje!

‘Vrapo Babadimër’ vjen edhe këtë vit si një prej aktiviteteve më të bukura të fund vitit, iniciativë kjo tradicionale që si synim ka ti dalë në ndihmë familjeve në nevojë, e gjithashtu përmes saj Kosova promovohet me aktivitete të bukura dhe humane. Mini-maratona ‘Vrapo Babadimër’, organizohet nga OJQ ‘Projekti 5 Cent’, e drejtuar nga Jusuf…

Situata aktuale me Covid-19 në Kosovë

Me qëllim të parandalimit të infektimit dhe mbrojtjes nga COVID-19, Ministria e Shëndetësisë u bën thirrje qytetarëve, që të vaksinohen me vaksinën kundër COVID-19. Drejtori i Informimit dhe njëherit Specialisti i Shëndetit Publik në Ministrinë e Shëndetësisë, Dr. Faik Hoti, në një prononcim dhënë Radio KFOR-it, pohoi se vaksinimi është mënyra më e sigurt për…

Këngët më të reja në Radio KFOR

Radio KFOR-i, po vazhdon të sjell tek ju këngët më të reja nga artistë me famë nga tregu muzikor vendor dhe ai  ndërkombëtar. Lista e këngëve të reja është mjaftë e gjatë, mirëpo ne kemi zgjedhur disa nga këngët të cilat u lansuan së fundmi dhe presim që shumë shpejt këto këngë të bëhen edhe…

Përmes donacioneve të shumta CIMIC-u, kontribuon në përmirësimin e mirëqenies së të gjithë njerëzve në Kosovë

Ekipi Ushtarak dhe Civil (CIMIC) i KFOR-it, përmes projekteve të shumta dhe donacioneve vazhdimisht po tregon përkushtimin dhe ndihmën ndaj të gjitha komuniteteve në Kosovë. Sot (09.11.21), CIMIC-u dhuroi makina të qepjes dhe materiale mbështetëse në ‘Qendrën për promovimin e drejtave të Grave, në Drenas, qendër kjo që ndihmon në fuqizimin dhe punësimin e gruas…