Komunitete të ndryshme bashkohen përmes muzikës

“Mitrovica Rock School” në bashkëpunim me dy shkolla nga Shkupi, “Music School Enterprise” dhe “Roma Rock School”, do të organizojnë koncertin multietnik online “Music Connects”. Ky koncert do të mbahet me datën 17 prill, nga ora 19:00, për ti bashkuar të rinjtë e komuniteteve të ndryshme. Me këtë rast, Radio KFOR-i kontaktoi themeluesin e “Roma…

Ju që keni vëlla apo motër, urime dita juaj!

Ata që janë me ty në të mirë e në të keq dhe të duan po njësoj, përveç prindërve, janë padyshim motra apo vëllai. E pikërisht sot (10 prill), shënohet ‘Dita Botërore e motrave dhe vëllezërve’, për të nderuar rëndësinë që ata kanë në jetën tonë. Jo vetëm motra, por edhe binjake një vezore, që…

Udhëtojmë drejt kryeqytetit të Senegalit, në Dakar

Dakari është një qytet i gjallë, i famshëm për tregjet e tij dhe kulturën e pasur muzikore. Kryeqyteti i Senegalit, është shtëpia e mbi 3 milionë banorëve. Derisa gjuha zyrtare është gjuha frënge, banorët flasin gjithashtu një ndër 30 gjuhët indigjene. Kryeqyteti i Senegalit, është i njohur edhe për numrin e madh të restoranteve në…

Vazhdon respektimi i masave anti-CoViD

Shfaqja dhe rritja e shpejtë e rasteve me virusin CoViD-19, përbën sfidë komplekse për shëndetin publik global, komunitetet kërkimore si dhe mjekësore. Prandaj janë institucionet përkatëse si dhe stafi mjekësor që çdo moment bëjnë thirrje për të respektuar masat anti CoViD-19. Thirrje për të respektuar masat anti CoViD bëri edhe pulmologu, Dr. Arbër Ismaili; “Normalisht,…

Lekë Zherka, sinonim i njeriut të suksesshëm

Njerëzit më të suksesshëm të botës, nuk janë të tillë sepse u zgjodhën nga turma, por ishin ata vet që zgjodhën punën dhe përkushtimin, për ta jetësuar suksesin që gëzojnë sot. I tillë është edhe personazhi që Radio KFOR-i e përzgjodhi sot, që të ndaj me ju suksesin e tij, që mund të konsiderohet shembull…