Sot shënohet ‘Dita Botërore e Animacionit’

Organizata Ndërkombëtare e Filmave të Animuar, që nga viti 2002, shënon zyrtarisht në çdo 28 tetor ‘Ditën Botërore të Animacionit’, për të nderuar lindjen e animacionit, artit të  imazheve lëvizëse që për herë të parë u projektuan në vitin 1892, në teatrin ‘Optique’, në Paris. Për nder të kësaj dite, Radio KFOR-i ka zhvilluar një…

Edhe në Kosovë shënohet sot ‘Dita Botërore e Trashëgimisë Audio-vizuale’

Data e sotme, 27 tetori, i është ndarë shënimit të ‘Ditës Botërore të Trashëgimisë Audio-vizuale’. Kjo ditë do të shënohet edhe në Kosovë, tregoi kështu për Radio KFOR-in, Drejtoresha e Departamentit të Trashëgimisë Kulturore në MKRS-, zonja Vjollca Aliu: “Minisria e Rinisë, Kulturës dhe Sportit (MKRS) edhe  këtë vit shënon ‘Ditën e Trashëgimisë Audio-vizuale’, gjithsesi…

Hitet më të dëgjuara në Radio KFOR

Radio KFOR-i vazhdon të sjellë premiera të këngëve më të fundit, të lansuara nga artistë të tregut muzikor vendor dhe ndërkombëtar. Kjo vjeshtë ka qenë e mbushur me muzikë të mirë, me bashkëpunime befasuese dhe këngë që kanë thyer rekorde në platformat më të mëdha muzikore. Në vijim mund të shihni nga lansimet e fundit,…

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’

Fillon fushata ‘Dashni e Kujdes’ kundër diskriminimit të të prekurve me ‘CoViD-19’ Fondacioni ‘Aksioni për Nëna dhe Fëmijë’ në bashkëpunim me Institucionin e Avokatit të Popullit dhe me përkrahjen e UNDP-së, kanë filluar Fushatën ‘Dashni e Kujdes’, për t’ju dalë në ndihmë qytetarëve të të gjitha komuniteteve në Kosovë, të cilët ndihen të diskriminuar për…

Të rinj dhe të suksesshëm, model për brezat e rinj

Një model pozitiv (role model) shërben si një shembull frymëzues për të rinjtë që duan të jetësojnë ëndrrat e tyre dhe i tregojnë atyre se si të jetojnë me integritet, optimizëm, shpresë, vendosmëri dhe empati (dhembshuri). Këtë më së miri e dëshmon edhe Rina Binxhiu nga Gjakova, e cila në vazhdën e sukseseve të njëpasnjëshme,…

Dobitë e mjaltit dhe vitaminës C

Veçanërisht gjatë sezonës se dimrit dhe në këtë kohë pandemie, vitamina C është shumë e rëndësishme për mbrojtjen e organizmit, pasi ndikon në rritjen e prodhimit të qelizave të bardha, për të mbajtur në gjendje të mirë enët e gjakut, nevojitet për absorbimin e hekurit nga organizmi si dhe rikuperimin e shpejtë në rast sëmundje. Vitamina…