Përjetojeni aventurën e filmit ‘Avatar’ në 3D

Cineplexx, po vazhdon që të jetë dritarja e premierave botërore. Filmi më i shikuar i të gjitha kohërave ‘Avatar’, po vjen për herë të parë në Kosovë, në teknologjinë 3D dhe natyrisht që adhuruesit mund ta përjetojnë aventurën në të dyja lokacionet e Cineplexx, në Prishtinë dhe Prizren. Filmi është i zhanrit Aksion/Aventurë dhe vjen…

Sot ‘Dita pa Makina’

Në vitin 1988, pikërisht në datën e sotme 22 shtator, në Francë, u shënua për herë të parë ‘Dita Pa Makina’ dhe brenda katër viteve u shndërrua në të gjithë botën ‘Ditë Botërore të Lëvizjes pa Makina’. Edhe në vendin tonë kjo ditë po shënohet nga komuniteti ‘Marakli t’Biciklave’, të cilët do të organizojnë disa…

Njihuni me demencën, njihuni me Alzheimerin

Sot (21.09.22), bota shënon edhe ‘Ditën Botërore të Alzheimerit’, ditë kjo e cila përkon edhe me muajin shtator, që njëherit njihet edhe si ‘Muaji i Alzheimerit’. Në këtë ditë, organizatat shëndetësore anembanë globit fokusojnë përpjekjet e tyre në rritjen e ndërgjegjësimit për këtë sëmundje si dhe jepen fonde për gjetjen e një kure. Rreth 44…

UNMIK-u tregohet mirënjohës ndaj kampionëve vendor që janë pro ndërtimit të unitetit dhe paqes

Me rastin e ‘Ditës Ndërkombëtare të Paqes’, Përfaqësuesja Speciale e Sekretarit të Përgjithshëm dhe njëherit shefja e UNMIK-ut, Caroline Ziadeh, përgëzoi kampionët e ndërtimit të paqes, nga të gjitha komunitetet e Kosovës, të cilët qëndrojnë kryelartë dhe të bashkuar në dhënien e kontributit për një paqe të qëndrueshme dhe ndërtimin e shpresës për të ardhmen.…

‘RAVE Festival’ pritet të sjell super artistë në Kosovë

Një festival fantastik na pret me 5 nëntor, i organizuar për herë të parë nga Rave Travel. Bëhet fjalë për ‘Rave Festival’, që do të organizohet menjëherë pas ‘Prishtina Music Conference’, në hapësirat e AMC HALL, në magjistralen Prishtinë-Mitrovicë, në kilometrin e parë. Ky festival tashmë ka prezantuar dy artistët e parë pjesëmarrës, artisten nga…

Përmbyllet me sukses ‘Forumi Rinor Ndër-kulturor’

Është përmbyllur me sukses “Forumi Rinor Ndër-kulturor”, tre ditor (16-18 tetor), i cili u mbajt në Hotel “Sharri” Prevallë, me të rinj të moshës nga 16 deri në 23 vjeç, nga komuniteti shqiptar dhe serb, i organizuar nga OSBE-ja, Sektori për zhvillimin e Siguri në Bashkësi si dhe nga Policia e Kosovës, konkretisht Komiteti Lokal…

Dita Botërore e Sigurisë së Pacientit

Duke marr parasysh që origjina e kësaj dite është e bazuar në parimin themelor të mjekësisë ‘Të Mos Bësh Dëm, Por Të Ndihmosh’, Organizata Botërore e Shëndetësisë ka vendosur që motoja e këtij viti, që shënon ‘Ditën Botërore të Sigurisë së Pacientit”, të jetë ‘Mjekim Pa Dëm’. Sipas kësaj organizate, objektivat e shënimit të “Ditës…