Hapen edhe dy mini-biblioteka në Prishtinë

Organizata ‘Etea’ ka vazhduar projektin e hapjeve të mini bibliotekave në lagje të ndryshme të Prishtinës. Kjo organizatë ka për qëllim që nëpërmes këtij projekti të forcojë  arsimin publik përmes promovimit të leximit tek të rinjtë dhe përmirësimin e praktikave arsimore në Kosovë. Sot (12.12) nga ora 10:00 është bërë përurimi edhe i dy mini…

Stili i jetës ballkanase pasqyrohet përmes ekspozitës “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”

Që nga 9 dhjetori, në hapësirat e “Tillt Radio” në Prishtinë, po vazhdon që të jetë e hapur ekspozita “Gjuhët e ndryshme, mendësi e njëjtë – Ballkan”. Kjo ekspozitë që vjen nga Gëzim Brestovci, ‘ART PAGE Mentor Llapashtica’ dhe “Tillt Radio”, sjell ilustrimet edhe animacionet e shkurtëra që kanë të bëjnë me ‘Jetën kulturore të…

Nesër në Prishtinë mbahet punëtori për ndryshimet klimatike

Ndryshimet klimatike janë shndërruar në shqetësim global. Për një gjë të tillë kanë filluar të organizohen aktivitete të ndryshme edhe në Kosovë, me qëllim të informimit të qytetarëve për hapat që duhet t’i ndërmarrin për adresimin e kësaj çështjeje. Nesër (13.12.19), duke filluar nga ora 10:00 në Prishtinë do të mbahet një punëtori për shënimin…

Hapet ekspozita “Embrace Me-Kosovo”

Të kesh aftësi të kufizuara, çka do të thotë kjo në Kosovë? Kësaj pyetje i është përgjigjur me një ekspozitë  “Embrace Me-Kosovo”, e cila është hapur në ambientin e ‘Shtëpisë së Evropës’, në Prishtinë. Lidhur me këtë ngjarje, ne kemi kontaktuar me udhëheqësin e marrëdhënieve me publikun në ‘Down Syndrome Kosova’, Alban Fejza, i cili…

Nesër mbahet nata e filmit dhe librit në Pejë

Në Kino “Jusuf Gërvalla” në Pejë, nesër (12.12.19) duke filluar nga ora 19:00, “Sbunker” do të shfaqë filmin “Pink Saris”. Në kuadër të këtij aktiviteti, përveç shfaqjes së filmit do të dhurohen disa libra dhe do të mbahet edhe një diskutim në lidhje me tematikën e filmit të shfaqur. Filmat që do të shfaqen në Kino…

Prishtina me aktivitete të shumta në prag të festave të fundvitit

Në prag të festave të fundvitit ‘Komuna e Prishtinës’, ka organizuar aktivitetet të shumta në kuadër të ngjarjes kulturore ‘PriteNshesh’, që organizohet çdo fundvit duke sjellur atmosferë festive shoqëruar me aktivitete kulturore e sociale për qytetarët e Prishtinës dhe të gjithë ata që e vizitojnë Prishtinën gjatë kësaj kohe. Koordinatori i aktiviteteve kulturore në ‘Komunën…

Aktiviteti multietnik me të rinj në ‘Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut’

Të rinj nga komuniteti shqiptar dhe serb në Kosovë në orët e para të mëngjesit të sotëm (10.12.19), kanë nisur një udhëtim nëpër qytete të ndryshme të Kosovës me një autobus, të cilin e kanë emërtuar “n’Autobus të të Drejtave të Njeriut”. Ky aktivitet është organizuar nga “Youth Initiative for Human Rights (YIHR-KS)”, në bashkëpunim…