Të rejat javore në teknologji

Përmbledhjen javore teknologjike të kësaj jave që po e lëmë pas, po e fillojmë me telefonin befasi nga gjigandi Samsung. Është Samsung Galaxy A14 5G, telefoni i cili bëhet e ditur se ka kaluar nëpër testet e Komisionit Federal të Komunikimeve. Tipi A14 5G, pritet të ketë bateri me kapacitet prej 5.000 mAhm dhe kamera…

Këngët më të reja në Radio KFOR…

Edhe kjo javë që po e lëmë pas, ishte përplot me këngë të reja në Radio KFOR. Disa nga këto këngë i kemi shkëputur nga fonoteka jonë dhe më poshtë lajmit ju mund të gjeni disa nga premierat e kësaj jave: Prince Royce – Otra Vez Natti Natasha – To Esto Es Tuyo Martin Garrix…

Thuaj JO korrupsionit

Korrupsioni ka ndikime negative në çdo aspekt të shoqërisë dhe është thellësisht i ndërthurur me konflikte dhe me paqëndrueshmëri, duke rrezikuar zhvillimin social dhe ekonomik dhe duke minuar institucionet demokratike dhe sundimin e ligjit. ‘Dita Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit’ e cila shënohet sot (09 dhjetor), synon të vë në pah lidhjet thelbësore midis anti-korrupsionit dhe paqes,…

Vendet me ekonominë më të zhvilluar

Ekonomia përcakton gjendjen e një vendi për sa i përket prodhimit dhe konsumit të mallrave, shërbimeve dhe rrjedhës së parave në vend. Për të pasur ekonomi të qëndrueshme duhet të kemi prodhim më të madh, vende të punës dhe aspekte të tjera që sigurojnë ekonomi të qëndrueshme. Viteve të fundit ekonomia botërore në shumë vende…

Mbahet tryeza “Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës në familje, me fokus në aspektet e sigurisë”

Në prani të përfaqësuesve të lartë të organizatës së OSBE-së në Kosovë, të institucioneve të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare, sot (7 dhjetor), në Hotel “Swiss Diamond”, nga ora 10:00, u mbajt tryeza “16-të ditët e aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore – Qasja në drejtësi e viktimave të dhunës në familje me fokus në aspektet…

Drejtori i ASHNA, z. Bllacaku, punon për fluturime të sigurta, për të gjithë pasagjerët

Sot (07.12.22), po shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Aviacionit Civil’, e cila ka për qëllim të ndihmojë në gjenerimin dhe përforcimin e ndërgjegjësimit mbarë botëror, për rëndësinë e aviacionit civil ndërkombëtar, për zhvillimin social dhe ekonomik të vendeve dhe për rolin unik të ICAO-s për të bashkëpunuar dhe realizuar një tranzit të shpejtë global, në shërbim…