Organizata ‘George William Youth’, e zotuar për fuqizimin e rinisë në Kosovë

Organizata ‘George William Youth Association’ (përfaqësuese e organizatës ‘YMCA’ në Kosovë), në kuadër të projektit ‘Youth Speak – Question Time’, financuar nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, ka organizuar katër panele që kanë për qëllim  të fuqizojnë të rinjtë në Kosovë dhe për të krijuar mundësi për të diskutuar për çështje që i shqetësojnë ata. Asistent…

Lansohet projekti “Përqendrohu në Ngasje”

Me qëllim të reduktimit të aksidenteve në komunikacion, në veçanti të atyre me pasoja fatale, Policia e Kosovës, sot ka mbajtur një konferencë, dedikuar gjendjes së sigurisë në trafik, masave të ndërmarra, bashkëpunimit dhe bashkërendimit të aktiviteteve me akterët tjerë si dhe lansimin e projektit sensibilizues të titulluar “Përqendrohu në ngasje”. Në një prononcim për Radio…

Filmat nga Kosova në festivalin e Frankofonisë

Edicioni i 18 -të i Festivalit të Filmit Frankofon në Kosovë, do të filloj nesër (2.10.2018) në Prishtinë nga ora 20:00 në në kinëmanë ‘Cineplexx’, me shfaqjen e filmit ‘Au Revoir là – haut’, nga Albert Dupontel. Festivali organizohet në bashkëpunim me përfaqësitë diplomatike të Zvicrës, Belgjikës dhe Luksemburgut, ‘Aleancën Franceze të Prishtinës’, ‘Ministrinë e…

Hapet ‘Panairi i prodhimeve vendore bujqësore’ në Prishtinë

Me moton “Mendo për nesër, blej prodhime vendore”, sot (01.11.2018) në sheshin “Zahir Pajaziti”, Komuna e Prishtinës do të hap panairin e prodhimeve vendore bujqësore. Ekonomitë familjare dhe ndërmarrjet bujqësore prodhuese dhe përpunuese të Prishtinës, do t’i ekspozojnë prodhimet e tyre, me ç‘rast vizitorët e panairit do të njoftohen për së afërmi me prodhimet vendore.…

Konkursi për gazetari “Rexhai Surroi” mbyllet së shpejti

Kanë mbetur edhe pak ditë deri në përmbylljen e konkursit për shpërblimin “Rexhai Surroi 2018”, për gazetari të shkruar. “Grupi KOHA” fton gazetarët e mediave të shkruara që të konkurrojnë për këtë shpërblim, i cili ndahet në shenjë respekti dhe kujtimi të gazetarit, shkrimtarit, Rexhai Surroi. Të gjithë gazetarët e interesuar, që janë të punësuar…

1 Nëntori “Dita e Gruas Fedora”

“Dita e Gruas Fedora” (FWD) është një ditë festimi e cila shënohet  për të ndihmuar në rritjen e ndërgjegjësimit dhe falenderimeve për kontributet e grave që kanë dhënë në gjithë projektin “Fedora”. Në fakt “Dita e Gruas Fedora” shënon edhe përvjetorin e ekipit të “Fedora Women” dhe organizohet nga Prishtina Hackerspace dhe Free Libre Open…

Stop dhunës në familje!

Muaji  tetor  shfrytëzohet për të organizuar aktivitete të ndryshme kundër dhunës ndaj gruas, nga shumë institucione vendore dhe ndërkombëtare. Një gjë të tillë është duke e organizuar edhe “Këndi Amerikan”,  në Prishtinë, ku sot (29.10.18) dhe nesër (30.10.18) organizon ngjarje  që rrisin ndërgjegjësimin për dhunën kundër grave. Përveç diskutimeve dhe bisedave në sallën e Bibliotekës…