Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve’

‘Dita Ndërkombëtare e Zjarrfikësve’ shënohet çdo 4 maj, e themeluar në vitin 1999 pas vdekjes së pesë zjarrfikësve në ngjarjet tragjike në një zjarr në Australi. Zjarrfikësit nderohen në këtë ditë në mbarë botën dhe falenderohen për punën e madhe që bëjnë duke rrezikuar jetën e tyre çdo herë që ata thirren në detyrë. Kryesues…

Mbrëmje poezie nën tingujt e gurgullimave të Lumbardhit

E organizaur nga ‘Prizren Youth Power’ dhe ‘Peer Educators Network’ (PEN), nesër (04.05.19) organizojnë mbrëmje letrare. Ky aktivitet fillon në ora 18:00, në Sheshin e qytetit Keji,  dhe ka për qëllim që përmes artit poetik të shfaqë dhe të nxisë diskutimin rreth “Diskriminimit racor, gjinor dhe rëndësisë së artit”, në adresimin e këtyre dukurive. Përveç…

Shijo natyrën duke e pastruar atë!

Balkan Natural Adventure si ofruesi kryesor i shërbimit të turizmit në Kosovë, që nesër (4 maj), në ora 9:00, në Qendrën e Vizitorëve në Pejë, organizojnë aktivitetin e pastrimit të ambientit. Te gjithë ata që e duan ambientin e pastër dhe duan t’i bashkon aktivitetit të lartpërmendur, do të kenë të nesërmen më 5 Maj,…

3 Maji – Dita Botërore e Lirisë së Shtypit

‘Dita Ndërkombëtare e Lirisë së Shtypit’ festohet çdo vit më 3 maj, datë në të cilën është miratuar Deklarata ‘Windhoek’. Kjo ditë është themeluar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në dhjetor të vitit 1993, si një zgjatim i Seminarit mbi Promovimin e një shtypi të pavarur dhe pluralist afrikan. Neni 19 i…

Mbahet punëtori artizanale në ‘Termokiss’

Artizanati mbetet një profesion i çmuar, të cilin mjeshtrit popullorë e kanë përcjellë ndër shekuj zanatin e tyre, nga brezi në brez. Për të mësuar më shumë rreth punëdores artizanale, të shtunën (4 Maj), në Termokiss, prej orës 14:00 do të mbahet një punëtori, ku të interesuarat mund të marrin me vete makinën e qepjes,…

Nesër fillojnë klasat informuese për nënat e reja

‘Action for Mother and Children’ nga nesër (3 maj), e deri në fund të muajit maj, në qytetet të ndrsyhme si në Prishtinë, Ferizaj, Mitrovicë, Drajkovc, Kaçanik, Prizren, Pejë, Dragash dhe Klinë organizon klasë informuese, falas, për nënat e reja. Temat të cilat do të diskutohen janë të ndryshme, si: përgatitja për shtatzëni të shëndetshme,…

Këtë vikend në Gërmi mbahet ‘Love Plus Streetball’

Sivjet shënohet përvjetori i 10-të i ‘Love Plus Streetball’, që organizohet nga ‘Organizata Kosova Population Fundation’ (KOPF) dhe kësaj radhe vijnë me një edicion special. ‘Love Plus Streeball 2019’ tashmë ka bërë përgatitjet e nevojshme dhe fton të gjithë adhuruesit e streetball-it, që të marrin pjesë në edicionin special të këtij viti. Ngjarja organizohet me…

Nesër mbahet konferencë ndërkombëtare për mjekësinë emergjente sportive

Komiteti Olimpik i Kosovës (KOK) do të organizoj konferencë ndërkombëtare për mjekësi emergjente sportive. Kjo do të jetë hera e dytë që komisioni për mjekësi sportive i KOK-ut, organizon konferencën për mjekësi emergjente sportive si dhe kursin e ndihmës së parë, ku pjesëmarrësit do të trajnohen në temat: përcaktimi i shkallës së emergjencës së sportistëve,…