Ndikimi i prindërve në zhvillimin dhe sjelljen e fëmijëve

Përveç se shërbejnë si model që gjithmonë ndiqet nga fëmijët, prindërit luajnë rol vendimtar në zhvillimin dhe edukimin e tyre, ku përfshihen sjelljet, reagimet, qëndrimet e tyre në raport me vetën dhe të tjerët. Këtë e pohon për Radio KFOR-in edhe drejtoresha dhe themeluesja e Organizatës Joqeveritare ‘Total Family Coaching’, znj. Adelina Toplica Badivuku, e…

Mos bini pre e shakave sot, me 1 Prill

Sot është 1 prilli, që ndryshe njihet edhe si ‘Dita e Gënjeshtrave`. Shakatë e 1 prillit, mirëpriten më së shumti nga fëmijët, por edhe të moshuarit nuk është se nuk e pëlqejnë këtë ditë E për të shënuar këtë ditë, Radio KFOR-i pyeti disa dëgjues ‘Se a janë mashtruar ndonjëherë nga dikush për 1 Prill?’:…

Sportet e preferuara nga fëmijët

Aktiviteti fizik është thelbësor për fëmijët. Jo vetëm që është një nga mënyrat më të mira për të luftuar mbipeshën, por marrja e një ose më shumë orëve të aktivitetit fizik në ditë, siç rekomandohet nga organizatat të ndryshme shëndetësore, mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit, gjatë gjithë jetës. Për fat të mirë, shumica…

KFOR-i ndihmoi me 20 karroca edhe personat me nevoja të veçanta në Podujevë

Pas shumë aktiviteteve të suksesshme e të njëpasnjëshme që po zhvillon Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, sot (31.03.2021) edhe 20 karroca ju dhuruan Shoqatës ‘HANDIKOS’, me seli në Podujevë, shoqatë kjo e cila përfaqëson dhe mbështet personat me aftësi të kufizuara, përmes avokimit dhe lobimit. Në këtë ceremoni të dorëzim-pranimit të karrocave nga KFOR-i, i…

Edona Haxholli, një shembull se si arrihet suksesi

Në një ambient të shëndetshëm, të gjithë njerëzit janë të barabartë, me mundësi të njëjta dhe të drejtën për të ndjekur ëndrrat e tyre. Një shembull shumë i mirë sesi duhet punuar për të realizuar ëndrrat tonë është edhe autorja e librit Alkoolistët Anonim, Edona Haxholli, e cila për Radio KFOR-in tregon edhe sfidat me…

Shënohet sot “Dita Botërore e Ruajtjes së të Dhënave”

Për të dhjetin vit me radhë, sot (31 mars), shënohet “Dita Botërore e Backup-it”, duke na e rikujtuar se një kopje elektronike rezervë mund të na shpëtojë fotot e familjes, videot, dokumentet dhe postat elektronike. Për të mësuar më shumë për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi udhëheqësin e “Cybersecurity and Privacy”, Mentor Hoxhaj:…

KFOR-i sot ndihmoi edhe HANDIKOS-in në Drenas

Gjithë përfshirja e individëve me aftësi të kufizuara në komunitet, të jetuarit në mënyrë aktive e të pavarur, mund të realizohet e plotë vetëm atëherë kur atyre u sigurohen shërbimet e nevojshme mbështetëse. Sot (30 mars) Kontingjenti Austriak i cili vepron në kuadër të KFOR-it, dhuroi edhe 10 karroca për HANDIKOS-in në Drenas, të cilat…

KFOR-i dhuroi 18 karroca, për persona me aftësi të kufizuara

Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it, përmes aktiviteteve dhe donacioneve të ndryshme po vazhdon të ndihmoj popullatën civile në Kosovë edhe në kohë pandemie, duke dëshmuar prezencën dhe ndihmën e vazhdueshme të tyre për të gjithë, pa dallime. Të hënën (29.03.21), CIMIC-u dhuroi donacionin e radhës, në shoqatën Handikos, në Shtime. Kjo shoqatë tani do të…

Fillon vaksinimi kundër COVID-19 edhe në Kosovë

Njëzet e katër mijë dozat e para të vaksinës kundër COVID-19,  kanë arritur në Kosovë përmes UNICEF-it. 16 studentë të rinj vullnetarë nga Universiteti i Prishtinës dega e mjekësisë, do të jenë në vijën e parë të frontit, për të mbështetur fillimin e vaksinimit. Me qëllim të mbarëvajtjes së procesit të vaksinimit kundër COVID-19, Ministria…