David Bowie – artisti i ditës në Radio KFOR

David Bowie, emri i vërtetë i të cilit është David Robert Jones, lindi me datën 8 janar, të vitit 1947, në Londër. Në çdo angazhim të tij, ai arriti të kapë majat, thjesht suksesi ishte shtëpia e tij. Gjatë epokës së famshme të modës në vitet e 60-ta, ai u gjet përballë bendeve të ndryshme,…

‘Rave Virtual Festival’ – Festivali që sjellë në Kosovë artistë me famë botërore në mënyrë virtuale

Agjencia ‘Rave Travel’, e cila sjell në vazhdimësi aktivitete të ndryshme kulturore për të qenë sa më pranë të gjithë njerëzve, veçanërisht të rinjve, këtë herë ka vendosur që në mënyrë virtuale ta sjell Festivalin “Rave Virtual Festival”, në programin e të cilit do të ketë artistë me famë botërore. Ky organizim do të zgjasë…

Shumë tradita festash ndryshuan këtë vit, për shkak të pandemisë ‘CoViD-19’

Ka shumë arsye pse festat e Krishtlindjeve të sjellin ndjenja dashurie dhe ngrohtësie. Aktivitetet e Krishtlindjeve që zakonisht shumica e njerëzve i praktikojnë janë: shikimi i filmave, përgatitja e recetave familjare dhe luajtja e melodive festive, përgatitja e dhuratave, kartolinave e shumë aktivitete të tjera të cilat lidhen me festën e Krishtlindjeve. Megjithëse shumë nga…

Këshilla se si t’i kaloni festat pa u rrezikuar nga CoViD-i, MSH sjell fushatë vetëdijesuese

Ditët e fundit të muajit dhjetor, na kujtojnë atmosferën festive me të cilën jemi mësuar në prag të Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri. Këtë vit, kjo atmosferë festive është më e zymtë, për shkak të pandemisë ‘CoViD-19’, me të cilën po vazhdon përballjen mbarë bota. Për t’i kaluar Krishtlindjet sa më sigurt, ekspertët shëndetësor kanë…

Librat më të mirë të vitit 2020

Gjatë vitit 2020, përveç shikimit të filmave tanë të preferuar, ne kemi pasur kohë të mjaftueshme edhe për të lexuar libra të larmishëm që janë botuar gjatë këtij viti. Radio KFOR-i ju sjell për dashamirët e librit, librat më të kërkuar të vitit 2020: – “A Promised Land’’ nga Barack Obama – “The Best of…