‘Termokiss’ sonte sjell online filmin “Zibidi”

Sonte (15.06.20), me fillim nga ora 20:00, qendra ‘Termokiss’ do të shfaqë online filmin “Zibidi”. Shfaqja e këtij filmi vjen në kuadër të ‘Klubit të Filmit’, i cili i është përshtatur rrethanave në të cilat jemi për shkak të pandemisë. Kështu ka treguar për Radio KFOR-in, anëtari i ‘Termokiss’, Edonis Hashani: “Të gjitha idetë dhe…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ndërgjegjësimit Ndaj Abuzimit të Personave të Moshuar’

Data e sotme, 15 Qershori, shënon ‘Dita Botërore e Ndërgjegjësimit Ndaj Abuzimit të Personave të Moshuar’ dhe synon të përqendrojë vëmendjen globale në problemin e abuzimit fizik, emocional dhe financiar të kësaj kategorie shoqërore. Raste të shumta ku personat e moshuar janë viktima të dhunës në familje paraqiten edhe në vendin tonë, ku sipas statistikave…

Seanca mbështetëse për OJQ-të me grante të vogla, që punojnë me grupe të ndryshme etnike

Në kuadër të Youth Initiative for Human Rights – Kosovo dhe projektit Kosovo Youth Dialog Activity, që përkrahet nga USAID-i, është hapur një skemë për grante të vogla për OJQ-të që veprojnë në Kosovë.  Për të mësuar më shumë rreth kësaj mundësie, Radio KFOR-i kontaktoi asistenten e programeve dhe e komunikimit, në OJQ  Youth Initiative…

Bëhu hero duke dhuruar gjak!

Që nga viti 2004, në shumë vende të botës , më 14 qershor, organizohet “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut”. Pa gjak nuk ka jetë, prandaj shënimi i kësaj dite rritë ndërgjegjësimin e gjithë njerëzimit për të shpëtuar jetë duke dhuruar gjak. Shënimi i kësaj dite është i veçantë edhe për Qendrën Kombëtare të Kosovës…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme, me fakte interesante të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni dëgjuar më parë: – A e keni ditur se personat që ecin më shpejtë kanë tendencë të jetojnë më gjatë, se ata persona…