Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme përmes fakteve interesante, të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni ditur më parë: – A e keni ditur se nëse u flisni njerëzve në veshin djathtë të tyre, do të jenë më të…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e Mikro Ndërmarrjeve, Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme’

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka shpallur 27 Qershorin ‘Ditën e Mikro Ndërmarrjeve, Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme’, për të rritur ndërgjegjësimin e publikut për kontributin e tyre në zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë globale. Sipas të dhënave të siguruara nga Këshilli Ndërkombëtar për Biznes të Vogël (ICSB), Ndërmarrjet Mikro, të vogla…

Kino ‘Jusuf Gërvalla’, nis serinë e diskutimeve publike ‘Agora’

Kino “Jusuf Gërvalla”, ka nisur një seri të re të diskutimeve publike, të cilat do të quhen diskutimet ‘Agora’. Në kuadër të këtyre diskutimeve, një nga eventet që do të mbahet nesër (27 qershor), është titulluar “Permakultura Urbane”. Radio KFOR-i ka kontaktuar drejtorin e ‘Anibarit’, njëkohësisht menaxher në Kino ‘Jusuf Gërvalla’, Vullnet Sanaja, i cili…

‘Via Ferrata’ dhe ‘Zip Line’, ju ofrojnë aventura gjatë këtij vikendi

Kompania e Turizimit “Balkan Natural Adventure”, është përkujdesur që këtë vikend, ta bëjë akoma më atraktiv për adhuruesit e natyrës, duke ju ofruar adrenalinën që sjell ‘Via Ferrata’ dhe lëshimi me ‘Zip Line’, i cili do të monitorohet nga instruktorët e kësaj kompanie. Radio KFOR-i ka kontaktuar bashkëpronarin në Kompaninë ‘Balkan Natural Adventure’, Nol Krasniqi,…

Rëndësia e gjyshërve në jetën e fëmijëve

Në këtë epokë të zhvillimit të hovshëm teknologjik, prindërit mund të mos jenë në gjendje të kalojnë shumë kohë me fëmijët e tyre, në krahasim me kohërat e kaluara. Mirëpo, në këto raste shpëtimtarët e fëmijëve janë gjyshërit, të cilët duke qenë më të lirë, u japin gjithë dashurinë dhe vëmendjen e munguar nipërve apo…

Kërkohet vetëdijesim më i madh në “Ditën Ndërkombëtare kundër Abuzimit me Drogë dhe Trafikimit të Paligjshëm”

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, ka caktuar 26 qershorin si “Ditën Ndërkombëtare kundër Abuzimit me Drogë dhe Trafikimit të Paligjshëm”. Kjo ditë ka për qëllim vetëdijesimin për problemet që paraqesin substancat narkotike për shoqërinë në përgjithësi. Qendra “Labrint”, që është e shtrirë në disa qytete në vendin tonë, është një nga qendrat që…

Fakte interesante në Radio KFOR

Mësoni më shumë rreth botës së mahnitshme përmes fakteve interesante, të cilat në shumë raste edhe na mahnitin. Në vijim ju njohim me disa fakte interesante, të cilat ndoshta nuk i keni ditur më parë: – A e keni ditur se mëngjarashët, kanë tendencë të kenë vizion më të mirë nën ujë, sesa njerëzit që…