‘Dita Botërore e Anestezisëʼ shënohet edhe në Kosovë

Më 16 tetor, të vitit 1846, mjekët në Spitalin e Përgjithshëm në Masaçusets, në Boston, dëshmuan se përmes anestezionit ishte e mundur që pacientët t’i nënshtroheshin një operacioni kirurgjik, pa dhimbje e pa tortura. Për të theksuar rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i, mori një prononcim nga anesteziologu në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, z.…

Sot përmbyllet “Forumi për Politika Bujqësore 2020”

Sot më 16 tetor, do të përmbyllet “Forumi për Politika Bujqësore 2020”, i cili ka filluar më 12 tetor. Përgjatë 5 ditëve, forumi i organizuar nga Grupi i Përhershëm i Punës për Zhvillimin Rural Rajonal (SWG) në Evropën Juglindore, pjesëmarrëse ishte edhe Kosova. Radio KFOR ka realizuar një intervistë me Menaxheren e Projektit në SWG,…

Vjeshta dhe mundësitë e shumta për aktivitete

“Secili duhet të gjejë kohë që të ulet dhe të shoh gjethet duke rënë’’, kështu ka thënë shkrimtarja amerikane Elizabeth Lawrence, teksa i është referuar bukurisë që ka stina e vjeshtës. E një soditje të natyrës gjithandej Kosovës, mund ta bëni edhe ju përderisa i bëni mirë shëndetit me ecjen.  Klubi Aplin Prishtina (KAP), sjell…

Shënohet sot “Dita Botërore e Larjes së Duarve”

“Dita Botërore e Larjes së Duarve” u organizua për herë të parë me datën 15 tetor, të vitit 2008, nga Organizata e Kombeve të Bashkuara. Motoja e këtij viti është “Higjiena e duarve për të gjithë”, e cila ka qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të pastërtisë individuale dhe kolektive. “Pandemia COVID-19 na tregoi edhe një herë…

Studentët sot shënojnë ditën e tyre

Sot, më 15 tetor, shënohet ‘Dita Botërore e Studentëve’, e cila është një festë e diversitetit, kulturave të ndryshme dhe e bashkëpunimit midis studentëve në të gjithë globin. Për të folur për rëndësinë e kësaj dite, Radio KFOR-i, ka kontaktuar dy studente të  Nivelit Master në Fakultetin e Edukimit, Mësimdhënie Lëndore, me Specializim në Biologji,…

Turne i hapur në Ping Pong, për vetëdijesim ndaj sëmundjes së kancerit

Muaji tetor është muaj i vetëdijesimit ndaj kancerit të gjirit, andaj përgjatë këtij muaji organizohen aktivitete të ndryshme. Klubi i Ping Pong-ut “Priping”, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Luftimin e Kancerit të Gjirit “Jeta Vita”, do të organizojnë turne të hapur, “PINK-PONG Breast Cancer Awareness”. Me këtë rast, Radio KFOR-i kontaktoi anëtarin e Klubit…