Sot shënohet ‘Dita Botërore e Ëndrrave’

Nuk ka rëndësi se nga vini, ku jetoni, apo sa para keni, një gjë është e sigurt, të gjithë ne kemi ëndrra. Të gjithë kemi aspirata dhe synime për një të nesërme më të mirë. Ëndrrat i ndjekim çdo ditë, por data e sotme, 25 Shtatori, i është ndarë ‘Ditës Botërore të Ëndrrave’, me qëllim…

KFOR-i ndihmon me pajisje sportive shoqatën ‘Autizmi’, në Prishtinë

KFOR po vazhdon të kryejë projekte të shumta që janë thelbësore për mirëqenien e të gjitha komuniteteve në Kosovë. Në kuadër të këtyre projekteve të shumta dhe ndihmës së vazhdueshme që bën KFOR-i në përmirësimin dhe mirëqenien e qytetarëve të Kosovës, sot (24.09.20),  Bashkëpunimi Civilo-Ushtarak (CIMIC) i KFOR-it dhuruan pajisje fitnesi për anëtarët e shoqatës…

Radio KFOR-i me hitet më të reja

Radio zë vendin e parë, si burimi numër një për zbulimin dhe transmetimin e këngëve të reja. Edhe pse teknologjia ka avancuar, prapë se prapë radio mbetet mediumi më i kërkuar për të transmetuar dhe për të dëgjuar këngët më të reja. Në vendin tonë, Radio KFOR-i mbetet njëri nga mediumet më të pëlqyera nga…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Gjuhës së Shenjave’

Data e sotme, 23 Shtatori, shënon ‘Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës së Shenjave’, si një mundësi unike për të përkrahur dhe mbrojtur identitetin linguistik dhe diversitetin kulturor të përdoruesve të kësaj gjuhe. Në këtë ditë, Radio KFOR-i ka kontaktuar interpreten e gjuhës së shenjave, Drita Rashiti, e cila tha se përmes datave të tilla të shënuara,…

Mbrojtja e shëndetit mendor gjatë pandemisë ‘CoViD-19’

Bota tashmë dalëngadalë po i përshtatet ‘normalitetit të ri’, të cilin e ka krijuar pandemia globale ‘CoViD-19’. Me gjithë kufizimet, masat parandaluese dhe lajmet e shumta për virusin që ishte komplet i panjohur për botën, psikologët po bëjnë thirrje që t’i kushtohet kujdes i veçantë shëndetit mendor. Përmes frekuencave të Radio KFOR-it, Psikologia Klinike, Antigona…

KFOR-i ndihmon me donacione shkollën e Çabrës

Bashkëjetesa dhe bashkëpunimi i fortë midis komuniteteve të ndryshme në Kosovë, rezulton me  projekte të dobishme që përfitojnë shoqëria në tërësi, pa dallime. Në një ceremoni solemne, sot (22.09.2020), në Shkollën Fillore të Mesme të Ulët “Osman Rama”, në Çabër, komuna e Zubin Potokut, u përurua këndi i lojërave, ndriçimi i objektit shkollor, rregullimi i…