Dhuro gjak, shpëto jetë, bëhu hero!

KFOR-i, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut të Kosovës, ka organizuar dhurimin vullnetar të gjakut të më shumë se 170 ushtarëve. Në këtë ngjarje mori pjesë edhe një delegacion i lartë i KFOR-it, i kryesuar nga komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Ferenc KAJÁRI. Në një prononcim për radio KFOR-in, Gjeneral Major KAJÁRI,…

Gjuha jonë sa e mirë, sa e ëmbël, sa e gjerë, sa e lehtë, sa e dëlirë, sa e bukur, sa e vlerë…

Gjuhët janë instrumentet më të fuqishme të ruajtjes dhe zhvillimit të trashëgimisë sonë, kulturës dhe diversitetit gjuhësor në botë. Ideja për të shënuar ‘Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare’, ishte iniciativë e shtetit të Bangladeshit, për tu miratuar pastaj në Konferencën e Përgjithshme të UNESCO-s në 1999 , ndërsa në gjithë botën shënohet që nga viti…

Të rejat javore në teknologji

Samsung ka plane të mëdha për serinë e ardhshme të telefonave të mençur. Seria e fundit, ‘Galaxy S22 Ultra’ erdhi me stilolapsin inteligjent ‘S Pen’, e ky nuk do të mbetet ekskluziv vetëm për ‘S22 Ultra’. Telefoni i ri, i cili pritet të quhet ‘Galaxy Z Fold4’ do të mbështesë ‘S Pen’ dhe kjo, shpreson…

Kujdes nga minat!

Pasojat e aksidenteve nga mjetet e pashpërthyera janë ende të pranishme në Kosovë. Nëse hasni në një mjet të pashpërthyer ose ndonjë objekt të dyshimtë, ju lutemi telefononi menjëherë Policinë e Kosovës, në numrin 192.