Dita e sotme i dedikohet mamive

Sot, me 5 prill, në ‘Ditën Ndërkombëtare të Mamive’, bota vlerëson punën dhe përkushtimin e mamive si dhe vlerëson rëndësinë që ka ky personel mjekësor i përbërë nga gra e burra, për nënat para, gjatë shtatzënisë dhe në javët e para pas lindjes. Mbi rëndësinë e mamive në jetën tonë, për Radio KFOR-in foli Kryetarja…

Mësimdhënësit, sfidat dhe sukseset e tyre gjatë pandemisë

Qysh nga fillimi i pandemisë së shkaktuar nga CoViD-19, Radio KFOR-i në vazhdimësi i ka kushtuar kampanja të ndryshme promovuese punës, angazhimit, lodhjes dhe rrezikut që sfidon stafin mjekësor, të cilët me të drejtë nga mbarë globi u shpallën si heronjtë e pandemisë. Mirëpo, krahas stafit mjekësor, profesioni i mësimdhënësit po ashtu konsiderohet profesion me…

Lumturia e njeriut gjendet në natyrë

Lidhja me natyrën, mbetet një mënyrë e fuqishme për të larguar stresin, për të shmangur izolimin që mund të sjellë distancimi shoqëror si dhe për të krijuar një jetë më të shëndetshme. Të gjitha këto të mira na i dhuron shëtitja në natyrë, mirëpo këtë e tha për Radio KFOR-in edhe  kryetari i OJQ-së “Hiking…

Kjo ditë i dedikohet zjarrfikësve në gjithë botën

‘Dita Botërore e Zjarrfikësve’ u krijua në vitin 1999, për të nderuar pesë zjarrfikës të cilët humbën jetën në mënyrë tragjike gjatë një zjarri të madh që ndodhi në Australi. Në këtë ditë po ashtu kujtojmë edhe mijëra zjarrfikës të tjerë në gjithë botën, që humbën jetën e tyre për të shpëtuar të tjerët. Për…

Informacioni si një e mirë publike

Duke parë rëndësinë e lirisë së shtypit, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, në vitin 1993, shpalli 3 Majin si “Ditë Ndërkombëtare të Lirisë së Shtypit”. Me rastin e kësaj dite, Radio KFOR-i kontaktoi Prodekanin e Fakultetit të Komunikimit Masiv dhe Gazetarisë, në Kolegjin AAB, Prof. Ass. Dr. Gazmend Abrashi, i cili theksoi: “Shënimi…

Dhuna në familje, duhet të raportohet

Dhuna në familje, po vazhdon që të jetë një fenomen me të cilin përballet e tërë shoqëria globale. Edhe në Kosovë, dhuna në familje vazhdon të jetë një fenomen shqetësues. Për të kuptuar statistikat e dhunës në familje përgjatë tre mujorit të parë të vitit 2021, Radio KFOR-i ka intervistuar zëdhënësin e Policisë së Kosovës,…

Të rejat teknologjike të javës që po e lëmë pas

Java e fundit e muajit prill, ka sjellë lajme të reja në shumë fusha të teknologjisë. Nga çipat DDR5, telefoni i lojërave Redmi K40, eksperimentet me Intelegjencën Artificiale të kompanisë SONY, e deri tek ndryshimet e reja në platformat Zoom dhe Spotify. Dy prodhues të moduleve të memorieve kineze, kanë konfirmuar se modulet e para…

Filmat që jepen premierë javën e ardhshme

Edhe në javën e parë të muajit maj, ju presim premiera filmash të realizuar me shumë mjeshtëri nga regjisorë të njohur botëror, të cilët do të mund t’i shikoni me familjarë apo me miqtë tuaj. Radio KFOR-i sjell në vijim listën e tyre: Filmi ‘Wrath of Man’ – Data e publikimit: 07, maj Filmi ‘Here…