Rëndësia e miqësisë dhe marrëdhënieve të mira midis individëve, komuniteteve dhe vendeve

Çdo 30 korrik, festojmë ‘Ditën Ndërkombëtare të Miqësisë’, e cila ka për qëllim të promovoj ndërtimin e lidhjeve të vërteta dhe njohjen e diversitetit kulturor. Miqësia – një forcë e paqes dhe harmonisë, na bashkon dhe na bën të ndihemi të përkrahur. Në këtë ditë, inkurajohemi të kultivojmë miqësi, të veprojmë me mirësi dhe të…

Gushti nisë me filma të shumtë

Sikurse moti i nxehtë, duket se do të jetë edhe repertoari i muajit gusht, përgjatë të cilit do të publikohen filma të shumtë, me aktorë të mrekullueshëm e histori interesante. Në vijim listojmë titujt dhe datat e publikimit të tyre: Filmi ‘The Seven Deadly Sins: Grudge of Edinburgh Part 2’ – Data e publikimit: 01…

Të rejat javore në teknologji…

Përmbledhjen javore në teknologji e fillojmë me një lajm aspak të mirë për kompanitë e telefonave të mençur. Tregu global i telefonave të mençur, ka vijuar me rënie të shitjeve në tre mujorin e dytë të 2023-ës, sipas raportimeve të Canalys dhe Counterpoint, që të dyja firma analitike të shitjeve.  Sipas raportit në fjalë, shitjet…

Hepatiti, një problem shëndetësor serioz dhe i përhapur në të gjithë botën

Sot (28 korrik), shënohet “Dita Botërore e Hepatitit” e cila synon të rrisë ndërgjegjësimin publik në lidhje me rrezikun, përhapjen dhe pasoja e hepatitit në nivel global. Kjo ditë ka gjithashtu për qëllim që të rriten përpjekjet kombëtare dhe ndërkombëtare për hepatitin, për të inkurajuar veprimet dhe angazhimin nga individët, partnerët dhe publikun si dhe…

Nesër fillon festivali ‘Meeting of Styles’, me arte murale që do të zbukurojnë Prishtinën

Festivali ‘International Meeting Of Styles’, është i përbërë nga një rrjet ndërkombëtarë i artistëve dhe admiruesve të Grafitit, që filloi në Wiesbaden, të Gjermanisë në vitin 2002. Ky festival tashmë ka gjetur shtëpi edhe në Prishtinë, duke bërë bashkë komunitetin ndërkombëtar e vendor të artit mural dhe duke u kthyer në një urë lidhëse të…

Pranimi dhe përdorimi i teknologjisë në fusha të ndryshme

Çdo vit në korrik, festohet ‘Dita Ndërkombëtare e Profesionistëve të Pranimit Digjital’. Kjo ditë nderon përpjekjet e profesionistëve digjital, të cilët ndihmojnë në avancimin dhe përdorimin e teknologjisë në të gjitha sferat e shoqërisë tonë. Në një botë gjithnjë e më të digjitalizuar, është e rëndësishme të promovohet pranimi dhe përdorimi i teknologjisë në fusha…