Qeveria Japoneze me projekt multietnik për të rinjtë e Ballkanit

Organizata ndërkombëtare që vepron nëpërmes projekteve të tyre në 6 vendet e Ballkanit Perëndimor ‘Regional Youth Cooperation Office (RYCO)’, ka ofruar një mundësi të shkëlqyer për të gjithë studentët e Kosovës, Serbisë, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut, Bosnjës e Hercegovinës dhe Shqipërisë, për tu bërë pjesë e një programi që përfshin shkëmbime kulturore dhe…

‘Wikipedianët e gjuhës shqipe’, kontribuues të cilësisë së Gjuhës Shqipe në ‘Wikimedia’

Të gjithë jemi të familjarizuar me enciklopedinë “Wikipedia”, të cilës i referohemi sa herë që duam të dimë më shumë rreth një çështjeje apo individi të caktuar, mirëpo jo të gjithë e dimë ekzistimin e grupit të përdoruesve ”Wikipedianët e gjuhës shqipe”?! Me qëllim të rritjes së sasisë dhe cilësisë së artikujve dhe materialeve multimediale…

Shënohet sot “Dita Ndërkombëtare e Epilepsisë”

Monumente dhe ndërtesa të ndryshme, në gjithë botën, do të ndriçohen sot me ngjyrë vjollcë, për të shënuar “Ditën Ndërkombëtare të Epilepsisë”, e cila çdo 8 shkurt nxjerrë në pah problemet me të cilat përballen njerëzit e prekur nga epilepsia, familjet dhe kujdestarët e tyre, në çdo pjesë të botës. Sëmundja e epilepsisë shkaktohet nga…

Të rejat më të fundit në teknologji

Britania pritet të jetë vendi i parë në botë që veturave pa shoferë në rrugë. Tashmë edhe Kombet e Bashkuara kanë dhënë leje për teknologjinë e re, por deri më tani është e kufizuar vetëm në rrugë ku trafiku është jo i rënduar dhe ku nuk lejohet të kalojnë këmbësorët. Derisa Britania morri leje për…

Mary J Blige, ikonë e muzikës R&B

E lindur në Bronx të New Yorku-t, këngëtarja Mary J Blige, para se të shpërngulej në New York me nënën dhe motrën e saj, fëmijërinë e saj e kaloi në Savannah të Georgia’s. Ajo kishte një jetë shumë të vështirë, ku ishte detyruar ta braktisë edhe shkollën për të mbështetur financiarisht familjen e saj. Megjithatë…

Udhëtojmë në Kingston, në kryeqytetin e Xhamajkës

Kingstoni është kryeqyteti i Xhamajkës, një qytet që shtrihet përgjatë bregut juglindor të këtij ishulli. Vendi ku mund ta shijoni muzikën e bukur dhe jetën e natës derisa lëvizni nën ritmin e daulleve tradicionale të kësaj pjese të botës. Qendra e qytetit është e njohur pikërisht për muzeun e këngëtarit legjendar të muzikës reggae, Bob…