Radio KFOR-i ju sjell listën e filmave premierë

Filmat janë një formë e artit që shfaqin vizionin dhe kreativitetin e regjisorëve, aktorëve dhe ekipit të tyre. Ata ofrojnë një mënyrë për të shprehur ide, emocione dhe perspektiva të ndryshme në një mënyrë që tërheqin audiencën dhe i prekin ata emocionalisht. E larmishme me premiera të shumta do jetë edhe java e ardhshme dhe…

Fakte interesante!

Faktet interesante ofrojnë informacione të reja dhe të këndshme që mund të na kënaqin dhe argëtojnë. Ato na japin dije të pafundme dhe mundësi për të zgjeruar horizontet tona pa pasur nevojë për kërkime të gjata ose studime të specializuara. Faktet interesante janë mënyra më e shpejtë dhe e këndshme për të mësuar diçka të…

Çokollatat, kënaqësi e kombinuar në një delikatesë

‘Dita Botërore e Çokollatës’ është një festë e shkëlqyeshme e dedikuar për të festuar një nga mrekullitë më të shijshme të gastronomisë – çokollatën. Kjo ditë shënohet çdo vit më 7 korrik dhe është një rast për të eksploruar, shijuar dhe nderuar mrekullinë e kësaj delikatese të ëmbël. Çokollata ka qenë një nga përzierjet më…

Veshjet moderne verore 2023

Veshjet moderne verore për vitin 2023, kombinojnë stilin dhe komoditetin, duke u përqendruar në ngjyra të ndritshme, materiale të lehta dhe të freskëta. Radio K4 ju sjellë disa nga trendet e veshjeve moderne verore për këtë verë: Ngjyra të ndritshme: Ngjyrat e ndritshme dhe të gëzueshme dominojnë gardërobën verore për vitin 2023. Rroba banjë me…

Disa nga zbulimet më të mëdha teknologjike

Disa zbulime të së shkuarës, për ditët e sotme mund të mos jenë aq të përdorshme, por janë themel i atyre që do zbuloheshin më vonë. Listës së zbulimeve më të mëdha teknologjike i prijnë telefonat, kompjuterët dhe GPS-ët. Pajisja pa të cilën sot as që mundemi ta paramendojmë jetën, është padyshim telefoni. Zbulimi më…

Mbrojtja e planetit tonë nga asteroidet

Çdo vit më 30 qershor, bota bashkohet për të shënuar ‘Ditën Ndërkombëtare të Asteroideve’, një ngjarje globale që synon të rrisë ndërgjegjësimin rreth rrezikut të mundshëm të asteroideve dhe rëndësisë së mbrojtjes së planetit tonë. Kryesuar nga një grup shkencëtarësh, astronautësh dhe ekspertësh të njohur, kjo ditë është një kujtesë për pasojat katastrofale të mundshme…

“Dita Ndërkombëtare e Baltës”, festë për natyrën dhe kreativitetin

Çdo vit, më 29 qershor, festohet “Dita Ndërkombëtare e Baltës”. Qëllimi i shënimit të kësaj dite gërsheton disa arsye, si kremtim, eksplorim dhe vetëdijesim për rëndësinë që ka natyra dhe lidhja që kemi me të. “Dita Ndërkombëtare e Baltës” është një fushatë globale e krijuar për të nxitur kreativitetin, aventurën dhe gëzimin e fëmijëve nëpërmjet…