Premierat e ardhshme filmike

Java e ardhshme e qershorit, vijon me të reja nga kinematografia, përmes filmave me përmbajtje tejet interesante që do të publikohen së shpejti. Në listën e mëposhtme i gjeni titujt dhe datat e publikimit të tyre në kinema: Filmi ‘A Stork’s Journey 2’ – Data e publikimit: 18 qershor Filmi ‘I Used to be Funny’…

Disa nga profesionet më të kërkuara në Kosovë

Përzgjedhja e profesionit të duhur është një element shumë i rëndësishëm i jetës, i cili përcakton tërë suksesin përgjatë karrierës. Si në shumë vende të tjera edhe në Kosovë, profesionet që priren të jenë më të kërkuara janë ato të sektorit të shëndetësisë, teknologjisë, arsimit dhe biznesit. Profesionet më të kërkuara të tregut në Kosovë,…

Zbulimet më të mëdha teknologjike

Disa zbulime të së shkuarës, për ditët e sotme mund të mos jenë aq të përdorshme, por janë themel i atyre që do zbuloheshin më vonë. Listës së zbulimeve më të mëdha teknologjike i prijnë telefonat, kompjuterët dhe GPS-ët. Pajisja pa të cilën sot as që mundemi ta paramendojmë jetën, është padyshim telefoni. Zbulimi më…

Këngët premierë në Radio KFOR

24 orë transmetim në ditë me muzikën më të mirë në vend, ky është Radio KFOR-i, që po vazhdon të sjell tek ju lansimet më të fundit nga artistë të ndryshëm dhe të preferuar nga tregu muzikor ndërkombëtar. Lista e premierave muzikore është mjaftë e gjatë, mirëpo do ti ndajmë me ju disa nga to:…

Dhuro gjak, shpëto jetë!

Që nga viti 2004, çdo vit më 14 qershor, organizohet “Dita Botërore e Dhurimit të Gjakut”, nismë kjo e Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Për  këtë vit, tema e  fushatës është “Festimi i 20-të vjetorit të dhurimit: faleminderit dhurues të gjakut!”. 20-vjetori i “Ditës Botërore të Dhurimit të Gjakut”, është një mundësi e shkëlqyer për të…

Një dekadë e përparimit kolektiv për të drejtat e personave me albinizëm

Viti 2024, po shënon një dekadë që nga themelimi i ‘Ditës Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit të Albinizmit’. Për të shënuar këtë ditë, kryesisht caktohet një temë, e tema e këtij viti është “10 vjetori i  Ditës Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit të Albinizmit: Një dekadë e përparimit kolektiv”. Kjo temë na fton të festojmë për hapat e bërë…

Të rinjtë dhe rrjetet sociale

Rrjetet sociale kanë ndryshuar mënyrën se si të rinjtë komunikojnë, mësojnë dhe ndërveprojnë me botën përreth tyre, por ndikimi i tyre tek të rinjtë është një temë që vazhdimisht përcillet me debate e shqetësime. Siguria e të rinjve, kur janë të qasur në rrjete sociale, varësia por edhe ndikimi joadekuat ose paraqitja e “rreme” e…

Bota sot bëhet bashkë, në thirrje për të ndaluar punën e fëmijëve

“Të angazhohemi për të ndaluar punën e fëmijëve”, kjo është tema e cila shënon sivjet 12 qershorin, ‘Ditën botërore kundër punës së fëmijëve’. Kjo ditë shërben si një thirrje për veprim për individët, organizatat dhe qeveritë që të ndërmarrin hapa vendimtarë në luftën kundër punës së fëmijëve dhe promovimin e ndërgjegjësimit për efektet e dëmshme…

Rivaliteti YouTube vs. TikTok sjell inovacione

Rivaliteti midis TikTok-ut dhe YouTube është një nga më të spikaturit në botën e mediave sociale. E nëse në vitin 2022, thuhej që YouTube e ka tashmë një konkurrent serioz, nga fundi i atij viti e deri më sot, TikTok mban primatin në konsumin mesatar të kohës së përdoruesit. Derisa TikTok-u aktualisht ka 1 miliard…

Shumë të rinj të interesuar për sporte të ndryshme

Rinia jonë ka shfaqur dhe po vazhdojnë të shfaqin interesim të vazhdueshëm për sportin, por preferencat e tyre ndryshojnë sipas kohës. Në ditët e sotme, sportet e ndryshme janë pjesë e rëndësishme e jetës së të gjithëve, posaçërisht e të rinjve. Në lidhje me rëndësinë e sportit në jetën tonë dhe interesimin e të rinjve…