Termokiss organizon natë poetike

Të gjithë entuziastët e poezisë, të dielën, më 13 dhjetor, duke filluar nga ora 19:00, do të kenë mundësi që të lexojnë poezitë që i kanë lënë në fletore apo që ia kanë kushtuar dikujt. Kjo do të bëhet në kuadër të natës poetike që do të organizojë Qendra ‘Termokiss’, e cila do të mbahet…

Sot shënohet ‘Dita Ndërkombëtare e Maleve’

Pas suksesit që pati viti ndërkombëtar i maleve në vitin 2002, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, shpalli datën e sotme, 11 Dhjetorin ‘Ditë Ndërkombëtare të Maleve’. Kjo ditë shënohet çdo vit me një temë të caktuar, në përputhje me zhvillimin e qëndrueshëm të maleve, ndërsa tema e këtij viti është ‘Biodiversiteti malor’. Për…

Përmbyllen sot ‘16 Ditët e Aktivizmit’, nënshkruhet Deklaratë kundër dhunës ndaj grave

Sot, në “Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut” dhe në kuadër të mbarimit të fushatës  së “16 Ditëve të Aktivizmit kundër Dhunës ndaj Grave”, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGj) në bashkëpunim me Komisionin e Pavarur të Mediave (KPM) dhe Agjencinë për Barazi Gjinore (ABGj) nënshkruan Deklaratën e Përbashkët me Radio Televizionin e Kosovës…

Thirrje qytetarëve: festat e fundvitit planifikoni në shtëpi, kujdesuni për shëndetin e të gjithëve

Situata aktuale me ‘CoViD-19’ në Kosovë, ashtu si në shumicën e vendeve të botës, vazhdon të jetë shqetësuese edhe në prag të festave të fundvitit, për shkak se shifrat e infektimeve ende vazhdojnë të jenë të larta. Me qëllim të parandalimit të përhapjes së mëtejme të këtij virusi, udhëheqësi i Divizionit për Komunikim me Publikun…

Sot shënohet ‘Dita Botërore e të Drejtave të Njeriut’

“Të Drejtat e Njeriut duhet të jenë në qendër të botës pas COVID-19”, kështu thuhet në fushatën e vitit 2020 të Kombeve të Bashkuara, në lidhje me “Ditën Botërore të të drejtave të njeriut”, ngase kriza COVID-19 është ushqyer nga thellimi i varfërisë, rritjen e pabarazive dhe diskriminimin strukturor. Sot (10 dhjetor) në “Ditën Botërore…

Ministria për Komunitete dhe Kthim lanson linjë telefonike për raportim të korrupsionit

Në ‘Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit’, Ministria për Komunitete dhe Kthim ka bërë të ditur se ka lansuar një linjë të veçantë telefonike për raportimin e korrupsionit. Në një njoftim për media, ministri i kësaj Ministrie, Dalibor Jevtiq (Dalibor Jevtić), citohet të ketë thënë se një luftë efektive kundër korrupsionit dhe çrrënjosjen e tij  është e…

Bie numri i aksidenteve krahasuar me vitin e kaluar, apelohet për kujdes

Siguria rrugore në vazhdimësi është një nga problemet më të mëdha, jo vetëm në vendin tonë por në gjithë botën. Shtete të ndryshme vazhdimisht zhvillojnë dhe implementojnë strategji të reja rreth transportit dhe sigurisë rrugore megjithatë, aksidente të shumta ndodhin madje edhe me fatalitet. Sipas statistikave zyrtare nga Policia e Kosovës, vetëm në periudhën Janar-Tetor…

Sot, në “Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit”, do të shpallen fituesit e garës “Fotografo Korrupsionin!”

Ishte viti 2005, kur hyri në fuqi Konventa Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, e cila u përqafu nga 187 vendet anëtarë të OKB, të cilat shpallën datën 9 dhjetor “Ditë Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit”, për t’i shpallë luftë një fenomeni që shkatërron shoqëritë. Ashtu sikurse viteve paraprake edhe sivjet organizata Kosova Democratic Institute, do të mbajë një sërë…